Treceți la conținutul principal

Biblioteca LICEULUI AGRICOL din Geoagiu are 50.000 de cărţi!

Biblioteca LICEULUI AGRICOL din Geoagiu are 50.000 de cărţi!

Doar 484 de cărţi lipseau în urmă cu o săptămână din Biblioteca Liceului Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu, judeţul Hunedoara, pentru a ajunge la impresionanta colecţie de 50 de mii de volume! Campania DONEZ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL a completat colecţia liceului!

Proiectul Fundaţiei Revistei Ferma - SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL a pornit practic de la ideea de a dona două cărţi despre creşterea găinilor ouătoare în sistem free-range şi a puilor de carne, însă pe parcurs el a devenit o veritabilă portavoce a sistemului de învăţământ preuniversitar agricol, cu nevoile şi problemele sale, care trebuie să ajungă într-un final şi în atenţia autorităţilor decidente. În ceea ce ne priveşte, am încercat să ne implicăm nu doar în sensul mediatizării acestor realităţi, dar în măsura în care ne-a fost posibil, am şi întins o mână de ajutor acestor minunate unităţi de învăţământ, lăsate de prea multe ori în voia sorţii.

50000 CARTI_b

La Geoagiu, de pildă, cu ocazia evenimentului de promovare desfăşurat în 12 aprilie a.c., am organizat din nou o donaţie de carte, sub egida campaniei DONEAZĂ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL. În total, am predat către biblioteca liceului 182 de volume cu teme de literatură de specialitate. Acestea au fost imediat preluate de către Lucica Todor, care urma să le trieze şi apoi să le alăture celor peste 49.500 de cărţi existente în biblioteca pe care o îngrijeşte de aproape patru decenii. A rămas să determine cu exactitate acest număr, iar noi am promis că, dacă este cazul, vom completa colecţia astfel încât să se atingă pragul de 50.000. „Probabil este cel mai mare fond de carte deţinut de un liceu ardelean”, ne spunea cu mândrie distinsa doamnă, care ne mărturisea că o bună parte din cărţi fuseseră achiziţionate în perioada în care liceul se afla sub tutela Ministerului Agriculturii. „Atunci primeam bani în fiecare an pentru achiziţia de cărţi. De asemenea, eram abonaţi la 38 de titluri de reviste şi ziare de specialitate”, ne-a explicat ea.
Spaţiul bibliotecii este unul primitor, iar Lucica Todor, care se va pensiona la toamnă, vorbeşte cu oarecare nostalgie despre copiii care mai cred în valoarea cărţilor. Atunci când studiază sau se relaxează în această încăpere, copiii şi adolescenţii se simt în siguranţă sub zidul protector de cărţi.

Lucica Todor_bibliotecar Geoagiu_b

Liceul din Geoagiu deţine acum impresionanta colecţie de 50 de mii de volume!
Cu ocazia desfăşurării evenimentului ZIUA LICEELOR AGRICOLE de la AgriPlanta-RomAgroTec (18 mai, Fundulea, jud. Călăraşi) am anunţat VESTEA cea mare pentru Liceul din Geoagiu: ÎN DOAR CÂTEVA ZILE au fost donate cărţile necesare pentru a completa colecţia bibliotecii.

carti biblioteca Geoagiu_b

Joi, 23 mai a.c., cu ocazia "Zilei Porţilor Deschise", echipa proiectului "Susţinem Învăţământul Preuniversitar Agricol" se va afla la Liceul Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu pentru a adăuga în bibliotecă donaţia de carte la care au contribuit peste 30 de persoane, la chemarea campaniei DONEZ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL!


VĂ MULŢUMIM PENTRU IMPLICARE!

roll up 50000 CARTI_b

SURSA REVITA FERMA

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am ...

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă pr...

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/