Treceți la conținutul principal

DONEZ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL!

DONEZ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL!

Fundaţia Revistei FERMA în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu”, Radio Iaşi şi Revista Ferma lansează în data de 7 martie 2019 Campania „Donez o CARTE pentru un LICEU AGRICOL”!
Evenimentul are loc de la ora 17.00, în ”SALA ABSOLVENŢILOR - Şi eu sunt urmaş al lui Kogălniceanu!” din cadrul Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Concret, demarăm o campanie de colectă de carte de specialitate (şi nu numai) la nivel naţional şi vom dona cărţile liceelor agricole în momentul desfăşurării evenimentelor cuprinse în proiectul "SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL". De altfel, această nouă campanie face parte din proiectul amintit. 
În data de 7 martie, la Miroslava vor fi donate din partea Revistei Ferma peste 60 de cărţi de specialitate şi beletristică bibliotecii Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu”. De asemenea, fiecare invitat la acest eveniment va dona un număr de cărţi însoţite de un mesaj de susţinere pentru liceele agricole.
donez o carte pentru un liceu agricol_b

Oaspeţi de seamă vor participa la colecta de carte
La evenimentul de la Miroslava participă consilierul Ministrului Agriculturii - Mihai Amarandei, Prorectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” IAŞI - Benone Păsărin, directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu Iaşi - Creangă ŞteofilGabriel Hoha - şef lucrări Facultatea de Zootehnie Iaşi, inginer zootehnist Ionuţ Ivancia, foşti absolvenţi ai Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu”, bineînţeles elevi şi profesori, dar şi prieteni ai liceului din Miroslava.
Printre participanţi vor mai fi: Liviu Stafie - directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Gheorghe Bacuşcă - Şeful Gărzii de Mediu Iaşi, Marian Topală - fermier şi preşedintele LAPAR Iaşi, Emil Bălteanu - fermier, preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Iaşi, Prof. dr. Stejărel Brezuleanu - Director al Departamentului de Agroeconomie din cadrul USAMV Iaşi.

Parteneriat în PREMIERĂ între liceul din Miroslava şi SCDCB Dancu
Cu această ocazie va fi încheiat şi un contract de parteneriat în premieră pentru practica agricolă, o iniţiativă a domnului Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice. La evenimentul nostru care a avut loc în data de 2 noiembrie 2018 la Liceul tehnologic nr. 1 Fundulea, Valeriu Tabără declara: ”Consider că ar trebui să existe un tip de parteneriat între unităţile de cercetare şi liceele cu caracter ştiinţific pe domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale”.
Creangă Şteofil, Directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu Iaşi ne-a declarat: ”Am vorbit şi cu domnul ministru al agriculturii şi am spus că în cadrul Staţiunii vreau să fac un centru de practică permanentă pentru elevii din liceele de profil cât şi pentru studenţii facultăţii de profil”. Aşadar, cu ocazia evenimentului de colectă de carte se pun şi bazele reluării legăturii dintre liceele agricole şi staţiunile de cercetare, a cărei importanţă a fost semnalată de nenumărate ori de către Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

ISTORIA NE OBLIGĂ!
În încheiere îl vom cita pe Costel Florea, profesor la liceul de la Miroslava, fost elev al liceului şi un inimos colaborator al proiectului: ”Mihail Kogălniceanu a fost om politic, filozof, istoric, prim ministru, publicist, dar să nu uitaţi niciodată că, înainte de toate a fost elev la Miroslava”.
miroslava copy_b

VĂ AŞTEPTĂM cu drag în 7 martie 2019 la Sala Absolvenţilor de la Miroslava pentru lansarea campaniei ”Donez o CARTE pentru un LICEU AGRICOL!”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

“Expoziţia Regională de Bubaline” va avea loc în data de 21 mai 2009, în localitatea Românaşi, judeţul Sălaj.

SC Global Distribution Group SRL, organizatorul manifestării împreună cu partenerii: Asociaţia Crescătorilor de bovine din Sălaj şi Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania au anunţat următorul program al expoziţiei: - 10.00 - 10.30 Deschidere eveniment; - Prezentare standuri; - 10.30 – 12.30 Bonitarea si premierea animalelor; - 12.30 - 14.30 Simpozion - Actualitate si perspective in cresterea bubalinelor in Romania; - Lansarea pliantului: “Calendarul reproductiei la bubaline”; Participă crescători de bivoli din judeţele: Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş; Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “Implementarea sistemului de exploatare de tip Euro-ferma pentru lapte si carne la specia bubaline - modernizarea sistemelor de crestere, nutritie si reproductie, obtinerea si promovarea produselor traditionale si de nisa din lapte si carne de bubaline ”, cofinanţat de Banca Mondiala si MADR.

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/