Treceți la conținutul principal

13 OCTOMBRIE - sărbătorește românește ZIUA internațională a OULUI

A MAI RĂMAS O ZI! Aparent produs banal, OUL ARE ȘI EL O ZI INTERNAȚIONALĂ. Începând din 1996, an de an, în cea de-a doua vineri a lunii octombrie, pe mapamond sunt organizate tot felul de evenimente pentru a marca ZIUA INTERNAȚIONALĂ A OULUI. În timp ce, din păcate, în România trece aproape neobservată.
"Ziua Internațională a oului" ar trebui să fie o oportunitate de promovare a fermelor și a industriei avicole în România, însă producătorii noștri ignoră acest eveniment. 
Sursa logo: www.internationalegg.com
Sănătate concentrată într-o coajă de ou
În anul 1996 a fost marcată pentru prima oară această sărbătoare și de atunci în fiecare an au fost organizate diferite manifestări pentru conștientizarea consumatorilor cu privire la beneficiile consumului de ouă.

Oul este un aliment complex și indispensabil în alimentația oamenilor, atât în țările cu economie avansată, cât și în cele în curs de dezvoltare. Oul este o sursă foarte bună și accesibilă de proteine, la un preț accesibil pentru majoritatea populației. Acesta reprezintă și o sursă importantă de colină, o amină care face parte din complexul de vitamine B, care este esențială în dezvoltarea memoriei și a creierului uman.
În lumea întreagă această zi este sărbătorită prin evenimente gastronomice, unde oul este ingredientul principal al variatelor preparate și sortimente culinare.

IDEI ISCUSITE pentru a marca ZIUA INTERNAȚIONALĂ A OULUI 
Chiar dacă sărbătoriți "Ziua internațională a oului" în fiecare an sau pentru prima oară, mâine, 13 octombrie, străduiți-vă să fie cea mai mare sărbătoare. Pentru a vă ajuta în organizarea acestui eveniment, vă transmitem câteva idei de organizare:
• Caută cel mai mare producător de ouă din regiune sau din țară și implică-l în eveniment!
• Mari reuniuni de familii. Ca exemplu, festivalurile organizate în lume au inclus concursuri pentru desenat ouă, aruncarea ouălor, concursuri cu rețete și de gătit, "condimentate" cu muzică și divertisment, pentru a aduce împreună oameni de toate vârstele pentru a se bucura de sărbătoarea oului.
• Faceți întruniri unde să fie prezentate rețete, cărți de gătit conținând o selecție de rețete delicioase pe bază de ouă.
• Demonstrații de gătit, în grupuri restrânse sau în marile centre comerciale.
• Seminarii nutriționale care explică beneficiile ouălor.
• Sau încercați... organizarea de evenimente pentru copiii școlari și preșcolari. Încurajați copiii să participe la activități distractive cu ouă, în timp ce ei învață despre beneficiile nutriționale ale acestui produs miraculos. 
• Competiții de gătit școlare/comunitare, pentru a crea cea mai bună rețetă pe bază de ouă sau pentru a stabili cine gătește cea mai gustoasă mâncare!
Acestea sunt doar câteva dintre ideile noastre și câteva exemple de manifestări dedicate oului organizate în lume. Sperăm să vă ajute și să vă inspire. Suntem siguri că veți avea multe idei interesante despre cum să sărbătorim oul.
Și nu uitați, OULUI îi stă mult mai bine în farfurie decât într-un scandal mediatic!
Sursa foto: thinkegg.com
www.awarenessdays.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am ...

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă pr...

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/