Treceți la conținutul principal

Elevii ieşeni au luat cu asalt Facultatea de Zootehnie

Peste 100 de elevi de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi au trăit ieri, 31 martie, experienţa vieţii de student * aceştia au fost invitaţii Facultăţii de Zootehnie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, în cadrul ediţiei de anul acesta a proiectului „Student pentru o zi” 

 Proiectul educaţional „Student pentru o zi”, organizat de Facultatea de Zootehnie din cadrul Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, s-a bucurat ieri, 31 martie, de prezenţa a sute de noi elevi curioşi şi interesaţi de secretele vieţii de student. Timp de o zi, elevii de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” au avut ocazia de a trăi în pielea studenţilor de la Agronomie. Aceştia au participat la cursuri şi lecţii demonstrative, au vizitat laboratoarele facultăţii, campusul universitar şi fermele didactice ale instituţiei şi au aflat de la studenţi cum se desfăşoară o zi din viaţa acestora şi ce beneficii le poate aduce învăţământul universitar.
Invitat special din Timişoara
Tinerii viitori absolvenţi de liceu au avut parte şi de întâlnirea cu un specialist în domeniul agricol, Horia Cardoş, director general al companiei „Agroland”, venit din Timişoara special pentru întrevederea cu elevii. Acesta i-a încurajat pe viitorii absolvenţi să se îndrepte spre domeniul zootehniei, dezvăluindu-le acestora o parte dintre secretele vieţii de student şi de specialist în domeniul agriculturii. „În urmă cu 20 de ani, la Timişoara, am înfiinţat această afacere, care se numeşte Agroland, iar în momentul de faţă avem 250 de magazine, unde vindem produse către fermierii mici şi mijlocii, precum şi trei divizii de vânzare către fermierii mari. Am venit să îi încurajez pe tineri şi să le spun, din punctul de vedere al afaceristului, cum se vede activitatea Facultăţii de Zootehnie şi activitatea studenţilor. Agricultura românească, şi zootehnia în special, în comunitatea europeană, este o stea în devenire. Foarte mulţi investitori îşi îndreaptă atenţia spre România. Din toate discuţiile pe care le avem cu fermierii, principala lor problemă nu este piaţa, nu este finanţarea, ci lipsa specialiştilor. De aceea, recomand călduros tuturor tinerilor să se îndrepte spre acest domeniu”, a declarat Horia Cardoş, directorul general al „Agroland”.

Student pentru o zi la Zootehnie” continuă şi săptămâna viitoare, când va veni rândul elevilor Colegiului Economic Administrativ să treacă pragul USAMV.
Data publicarii: 01/04/2017

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am ...

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă pr...

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/