Treceți la conținutul principal

Zilele Academice Timişene


În perioada 14-15 mai, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, s-a desfăşurat cea de-a patra sesiune ştiinţifică sub egida Zilelor Academice Timişene. Lucrările s-au deschis cu manifestarea de decernare a două titluri de Doctor Honoris Causa: unul acordat Acad.Prof.dr. Cristian Hera, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, şi altul, Prof.dr. Leon Sorin Muntean, de la USAMV Cluj-Napoca.

În urma dezbaterii de către Senatul USAMVB a propunerii de acordare a acestei distincţii, Acad.Prof.dr. Cristian Hera a primit acest titlu “pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată la cele mai înalte cote în mai multe domenii în care domnul academician Cristian Hera s-a afirmat şi s-a pus în slujba agriculturii naţionale, prin excepţionala pregătire profesională de care a fost preocupat toată viaţa. Acesta este omul, cercetătorul, omul de ştiinţă, academicianul pe care USAMVB din Timişoara îl aduce, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, în galeria de personalităţi de excepţie din sfera activităţii sale”, a subliniat Prof.dr. Valeriu Tabără, care, în calitate de preşedinte al Comisiei de evaluarea a activităţii ştiinţifice şi didactice a academicianului, a prezentat Laudatio.

Cristian Hera, pe parcursul celor 50 de ani de activitate, cu o vastă experienţă în cercetare, a avut contribuţii ştiinţifice originale şi de excepţie în domenii precum ştiinţa solului, nutriţia plantelor şi folosirea raţională a îngrăşămintelor. Membru titular al ASAS din 2004, membru al mai multor societăţi ştiinţifice româneşti şi internaţionale, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din Academia Română, doctor în agronomie, doctor docent în ştiinţe, Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi din ţară şi din străinătate, academicianul are partea de recunoaşterea naţională şi internaţională a întregii sale cariere ştiinţifice.

„Mi-am ales acest domeniu nu numai pentru că reprezenta o tematică de cercetare extrem de actuală şi de perspectivă, dar şi pentru faptul că, aşa cum se cunoaşte de pe vremuri, la umbra stejarului nu creşte nimic folositor. Pentru mine, stejarul cel mai falnic era academicianul David Davidescu, al cărui colaborator şi doctorand am fost.

Am dorit să mă implic într-un domeniu de cercetare nou, în care să-mi desfăşor activitatea cu forţe proprii şi cu implicare totală, pentru a obţine cunoaştere şi recunoaştere atât în ţară, cât şi în străinătate”, a mărturisit Cristian Hera.

Pe parcursul celor două zile ale manifestării academice au avut loc trei simpozioane de comunicări ştiinţifice: “Tendinţe de dezvoltare în agricultura europeană”, organizat de Facultatea de Agricultură; Explorarea şi diversificarea biodiversităţii în horticultură şi silvicultură”, susţinut de Facultatea de Horticultură şi Silvicultură; “Managementul dezvoltării rurale durabile”, organizat de Facultatea de Management Agricol.



Ferma

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

“Expoziţia Regională de Bubaline” va avea loc în data de 21 mai 2009, în localitatea Românaşi, judeţul Sălaj.

SC Global Distribution Group SRL, organizatorul manifestării împreună cu partenerii: Asociaţia Crescătorilor de bovine din Sălaj şi Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania au anunţat următorul program al expoziţiei: - 10.00 - 10.30 Deschidere eveniment; - Prezentare standuri; - 10.30 – 12.30 Bonitarea si premierea animalelor; - 12.30 - 14.30 Simpozion - Actualitate si perspective in cresterea bubalinelor in Romania; - Lansarea pliantului: “Calendarul reproductiei la bubaline”; Participă crescători de bivoli din judeţele: Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş; Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “Implementarea sistemului de exploatare de tip Euro-ferma pentru lapte si carne la specia bubaline - modernizarea sistemelor de crestere, nutritie si reproductie, obtinerea si promovarea produselor traditionale si de nisa din lapte si carne de bubaline ”, cofinanţat de Banca Mondiala si MADR.

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/