COMUNICAT DE PRESĂ
Elogiu satului românesc, Ediția a II-a, Iași, 2021
Asociația Fermierilor GRÂNARII ”DĂ-TE PE BRAZDĂ” Iași împreună cu Centrul Cultural Multifuncțional al Seniorilor Iași și Tele Moldova Plus organizează în data de 11 iunie 2021 Evenimentul cultural artistic “Elogiu satului românesc“ ediția a II-a, începând cu ora 13:00 la Teatrul pentru copii și tineret “Luceafărul“ din Iași, având ca parteneri: Consiliul Județean Iași; Mitropolia Moldovei și Bucovinei; Inspectoratul Școlar Județean, Iași; Consiliul Local Miroslava; Consiliul Local Lețcani; Consiliul Local Moșna; Asociația Județeană Iași „Moldova” a Pensionarilor; SC Bohemia SRL; Asociația „Columna” Piatra Neamț si Trans Polosam, Iași; partener media: Radio Iași. Este un proiect socio-cultural, evocator și de recunoștință pentru toți cei ce au creat promovat și conservat valori, obiceiuri și tradiții ce formează patrimoniul culturii populare.
În acest cadru vor fi oferite diplome de excelență și plachete omagiale pentru învățători, profesori , preoți, primari, fermieri, etnografi și interpreți de folclor.
Evenimentul se va încheia cu un spectacol de cântece si jocuri populare susținut de Ansamblul „Constantin Arvinte„ al Consiliului Județean Iași, Ansamblul „Moldovenii din Cetate” de la Moșna si celebra Fanfară de la Cozmești, soliști vocali și instrumentiști.
Invitatul de onoare a evenimentului este cunoscuta interpretă de folclor Viorica Macovei cu cântece din mândra și frumoasa Bucovină.
În acest sens, prin aportul dumneavoastră vă rugăm să ne sprijiniţi în promovarea evenimentului cultural, eveniment care se adresează iubitorilor de folclor și de tradiții populare.
Vă mulțumesc!
Cu deosebită considerație,
Președinte ACCPT GRÂNARII ”DĂ-TE PE BRAZDĂ”,
Ec.,
EMIL BĂLTEANU
FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA? Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că preţul oului pe piaţă şi, bineînţeles, costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am ...
Comentarii