Treceți la conținutul principal

EXCLUSIV. ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE DIN ROMÂNIA organizează PRIMA DEZBATERE internaţională cu tema "PACTUL VERDE"

Evenimentul "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT", se va desfășura la data de 12 mai 2021, pe platforma ZOOM Pro, și este dedicat membrilor Asociaţiei Presei Agricole din România (A.P.A.R.), jurnaliști, comunicatori și reprezentanți ai sectorului agricol care doresc să afle în exclusivitate, direct de la invitații speciali ai conferinţei, cele mai calde informații în ceea ce privește viitoarea reformă agricolă europeană. Impactul acordului verde european și noul set de initiative politice ale Comisiei Europene au scopul general de a face Europa neutră din punct de vedere climatic până în 2050, din dorința de a proteja sănătatea cetăţenilor europeni. ‘’Tematica aleasă pentru dezbatere este una de importanță vitală pentru toate sectoarele economiei europene, dar în special pentru agricultură iar noi, jurnaliștii dedicați acestui sector, vrem să înțelegem cum va arăta viitorul fermelor românești. Credem că profesia noastră este liantul între mediul politic și cel economic, fermierii primesc informațiile prin noi, de aceea este important să înțelegem și să avem contactul direct cu decidenții de la nivel european. Este un moment important cel la care asistăm, un moment de reformă a politicilor la nivel european şi naţional şi, tocmai de aceea, asociația noastră a considerat necesar un astfel de proiect, care cu siguranță va fi urmat și de alte acțiuni similare. Ne dorim ca jurnaliștii noștri să fie puternici, încrezători în informațiile pe care le transmit mai departe, de aceea ne vom ocupa în acest an atât de organizarea unor astfel de întâlniri în care să oferim membrilor access direct şi exclusiv la informație, dar pregătim și o serie de cursuri de dezvoltare profesională pe teme relevante pentru membrii A.P.A.R., care privesc diverse aspect juridice, economice și chiar digitale, pentru că viitorul nostru al tuturor este într-o evidentă schimbare’’, declară Consiliul Director A.P.A.R., prin Nicoleta Dragomir, Preşedinte. SPEAKERII EVENIMENTULUI Mihail Dumitru - Director General Adjunct, Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene (DG-AGRI) Adrian Oros - Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România Pekka Pesonen - Secretar General Copa (reprezintă fermierii europeni) şi Cogeca (reprezintă cooperativele agricole din UE) Valeriu Tabără - Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (ASAS) Lena Johansson - Preşedinte Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor Agrarieni (IFAJ) Hans Siemes - Preşedinte Reţeaua Europeană a Jurnaliştilor Agrarieni (ENAJ) Alina Creţu - Director Executiv Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) Florian Ciolacu - Director Executiv Clubul Fermierilor Români (CFR) Florentin Bercu - Director Executiv Uniunea de ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) Ştefan Pădure - Preşedinte Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc Promovarea unui sector agricol inteligent, rezistent şi diversificat, cu scopul de a îmbunătăţi securitatea alimentară, reprezintă o provocare pentru România datorită structurii sale agricole extrem de polarizate. În ciuda reducerii cu o treime a numărului de ferme din ultimii zece ani, România continuă să fie ţara cu cel mai mare număr de ferme din UE. Cu toate acestea, doar un sfert din ferme primesc plăţi directe. Marea majoritate sunt ferme de subzistenţă şi semisubzistenţă care produc în principal pentru consumul propriu. Sunt slab echipate şi nu sunt orientate spre piaţă. La polul opus, doar o mică parte din exploataţii sunt de dimensiuni mari, competitive şi orientate spre piaţă. Cum va putea fi implementat Pactul Verde, în condiţiile în care, după cum ştim, Comisia doreşte să se reducă în următorii zece ani utilizarea pesticidelor cu 50%, a îngrăşămintelor cu 20% şi a antibioticelor pentru animalele de fermă cu 50%? Rămâne să aflăm în 12 mai, de la invitații conferinței "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT". Conferinţa "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT" va beneficia de o amplă promovare post-eveniment, în print şi online, prin toate mijloacele media pe care le au la dispoziţie membrii A.P.A.R. şi participanţii. La eveniment vor participa şi jurnalişti străini, asociaţia noastră fiind membru cu drepturi depline al IFAJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor Agrarieni), alături de alte 54 de state ale lumii. ________________________________________________________ ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE DIN ROMÂNIA (A.P.A.R.) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală, nonprofit, independentă, fără scop lucrativ sau patrimonial, ce desfăşoară activităţi specifice educaţionale şi de apărare a intereselor jurnaliştilor din presa agricolă românească. Asociaţia se constituie ca persoană juridică de drept privat, funcţionând în baza prevederilor OG nr. 26/2000, modificată şi republicată. A.P.A.R. este afiliată ENAJ (Reţeaua Europeană a Jurnaliştilor Agrarieni) din decembrie 2013 A.P.A.R. este afiliată IFAJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor Agrarieni) din septembrie 2019

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

“Expoziţia Regională de Bubaline” va avea loc în data de 21 mai 2009, în localitatea Românaşi, judeţul Sălaj.

SC Global Distribution Group SRL, organizatorul manifestării împreună cu partenerii: Asociaţia Crescătorilor de bovine din Sălaj şi Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania au anunţat următorul program al expoziţiei: - 10.00 - 10.30 Deschidere eveniment; - Prezentare standuri; - 10.30 – 12.30 Bonitarea si premierea animalelor; - 12.30 - 14.30 Simpozion - Actualitate si perspective in cresterea bubalinelor in Romania; - Lansarea pliantului: “Calendarul reproductiei la bubaline”; Participă crescători de bivoli din judeţele: Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş; Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “Implementarea sistemului de exploatare de tip Euro-ferma pentru lapte si carne la specia bubaline - modernizarea sistemelor de crestere, nutritie si reproductie, obtinerea si promovarea produselor traditionale si de nisa din lapte si carne de bubaline ”, cofinanţat de Banca Mondiala si MADR.

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute