Treceți la conținutul principal

10 septembrie 2018. ZI PLINĂ DE EVENIMENTE la Liceul tehnologic agricol ”Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Iaşi

Luni, 10.09.2018, începând cu ora 9.30, la Liceul tehnologic agricol ”Mihail Kogălniceanu” de la Miroslava, judeţul Iaşi are loc deschiderea noului an şcolar, dar şi un eveniment inedit: inaugurarea Sălii Absolvenţilor, sub genericul ”Şi eu sunt urmaş al lui Mihail Kogălniceanu”.
Acesta este un proiect iniţiat de Revista FERMA prin Fundaţia Revistei Ferma şi specialiştii Dr. ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE şi Dr. medic veterinar RADU ANTOHE în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu Miroslava - Iaşi, reprezentat de director Prof CONSTANTIN TIMU .
La început a fost ideea... împreună cu directorul Constantin Timu
Apoi s-a adunat echipa...
Şi au venit materialele...
SE CONFIRMĂ! Unde-s mulţi, puterea creşte!
SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL
După acest eveniment vom continua derularea proiectului "Susţinem învăţământul preuniversitar agricol", început la 14 iunie 2018 la Liceul Liceul Tehnologic "Cezar Nicolau" Brăneşti, Ilfov.
Acest proiect este, de asemenea, iniţiativa Revistei FERMA prin Fundaţia Revistei Ferma şi specialiştii Dr.ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE şi Dr. medic veterinar RADU ANTOHE, autori ai unor cărţi de specialitate în domeniul zootehnic.
Este binecunoscut faptul că, o componentă esenţială a agriculturii moderne este educarea, formarea profesională a tinerilor pentru a deveni fermierii viitorului, dar şi pentru a aduce în exploataţiile familiilor sau în gospodării soluţii sau alternative generatoare de profit.
Proiectul nostru va aduce în liceele şi grupurile şcolare cu profil agricol un plus de informaţie de care elevii au nevoie şi de care cadrele didactice se pot folosi pentru a exemplifica, prin modele practice şi viabile economic, fundamentele teoretice prezentate la cursuri.
Concret, fiecare dintre cele 40 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu profil agricol din România va primi:
• câte două exemplare din cartea "Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - Ghid practic de creştere" - semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma
• câte două exemplare din cartea "Ghid de creştere a puilor de carne" - semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma
• un abonament pe perioadă nelimitată la revista FERMA De asemenea, toate liceele cuprinse în proiect vor beneficia de promovare în revista Ferma, prin articole ce vor fi publicate în print şi online.
Şi, tot cu această ocazie, vom prezenta un proiect inovativ de management al fermei iniţiat de Dr. medic veterinar Radu Antohe.
VĂ AŞTEPTĂM cu drag luni, 10 septembrie 2018, începând cu ora 9.30, la Liceul tehnologic agricol ”Mihail Kogălniceanu" de la Miroslava, judeţul Iaşi, alături de fermieri din zona Moldovei, elevi şi profesori ai liceului, mass media, parteneri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am ...

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă pr...

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/