Ghid de crestere

vineri, 7 aprilie 2017

STUDENT pentru O ZI la Facultatea de Zootehnie de la IAŞI

Astăzi, 7 aprilie are loc ultima întâlnire, din cele trei programate, organizate la Facultatea de Zootehnie de la Iaşi cu elevii din liceele ieşene.

Aceştia vor vedea cum este să fii student la zootehnie, ce oportunităţi de învăţare cât şi oportunităţile la finalizarea cursurilor universitare. Elevii vor participa la lecţii demonstrative, vizite la laboratoarele facultăţii şi la ferma didactică. După partea de prezentare în cadrul amfiteatrului vor participa la ateliere de lucru pe discipline şi vor intra în contact cu actuali studenţi şi foşti absolvenţi ai Facultăţii de Zootehnie de la Iaşi.

Elevii participanţi vor viziona scurte prezentări din disciplinele studiate în cadrul facultăţii, cum ar fi: clasificarea alimentelor, bucătăria tradiţională, albinele pasiune şi afacere, sisteme de creştere în piscicultură şi nu în ultimul rând Sisteme alternative de creştere a găinilor ouătoare şi a puilor de carne.

La întâlnirea anterioară a participat şi Horia Cardoş de la Timişoara, director general la Agroland România, acesta a împărtăşit din experienţa personală şi cum se vede Facultatea de Zootehnie de la Iaşi din punct de vedere al celui care lucrează de peste 20 de ani în sectorul privat agricol: ”Agricultura românească şi în special zootehnia este o stea în devenire. Întradevăr nu este o meserie uşoară dar cu pasiune şi suflet poţi realiza lucruri măreţe în acest domeniu”. 
Trebuie să menţionăm că REVISTA FERMA este partener media principal şi ca întodeauna este alături de agricultura românească, chiar daca este vorba de învăţământul agricol universitar.
De la Iaşi pentru Revista FERMA şi AGROINFO, Leonard Constantin STAFIE!
Trimiteți un comentariu