Treceți la conținutul principal

STUDENT pentru O ZI la Facultatea de Zootehnie de la IAŞI

Astăzi, 7 aprilie are loc ultima întâlnire, din cele trei programate, organizate la Facultatea de Zootehnie de la Iaşi cu elevii din liceele ieşene.

Aceştia vor vedea cum este să fii student la zootehnie, ce oportunităţi de învăţare cât şi oportunităţile la finalizarea cursurilor universitare. Elevii vor participa la lecţii demonstrative, vizite la laboratoarele facultăţii şi la ferma didactică. După partea de prezentare în cadrul amfiteatrului vor participa la ateliere de lucru pe discipline şi vor intra în contact cu actuali studenţi şi foşti absolvenţi ai Facultăţii de Zootehnie de la Iaşi.

Elevii participanţi vor viziona scurte prezentări din disciplinele studiate în cadrul facultăţii, cum ar fi: clasificarea alimentelor, bucătăria tradiţională, albinele pasiune şi afacere, sisteme de creştere în piscicultură şi nu în ultimul rând Sisteme alternative de creştere a găinilor ouătoare şi a puilor de carne.

La întâlnirea anterioară a participat şi Horia Cardoş de la Timişoara, director general la Agroland România, acesta a împărtăşit din experienţa personală şi cum se vede Facultatea de Zootehnie de la Iaşi din punct de vedere al celui care lucrează de peste 20 de ani în sectorul privat agricol: ”Agricultura românească şi în special zootehnia este o stea în devenire. Întradevăr nu este o meserie uşoară dar cu pasiune şi suflet poţi realiza lucruri măreţe în acest domeniu”. 
Trebuie să menţionăm că REVISTA FERMA este partener media principal şi ca întodeauna este alături de agricultura românească, chiar daca este vorba de învăţământul agricol universitar.
De la Iaşi pentru Revista FERMA şi AGROINFO, Leonard Constantin STAFIE!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

“Expoziţia Regională de Bubaline” va avea loc în data de 21 mai 2009, în localitatea Românaşi, judeţul Sălaj.

SC Global Distribution Group SRL, organizatorul manifestării împreună cu partenerii: Asociaţia Crescătorilor de bovine din Sălaj şi Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania au anunţat următorul program al expoziţiei: - 10.00 - 10.30 Deschidere eveniment; - Prezentare standuri; - 10.30 – 12.30 Bonitarea si premierea animalelor; - 12.30 - 14.30 Simpozion - Actualitate si perspective in cresterea bubalinelor in Romania; - Lansarea pliantului: “Calendarul reproductiei la bubaline”; Participă crescători de bivoli din judeţele: Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş; Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “Implementarea sistemului de exploatare de tip Euro-ferma pentru lapte si carne la specia bubaline - modernizarea sistemelor de crestere, nutritie si reproductie, obtinerea si promovarea produselor traditionale si de nisa din lapte si carne de bubaline ”, cofinanţat de Banca Mondiala si MADR.

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute