Treceți la conținutul principal

PREMIERĂ. Asociaţia Presei Agricole din România pune AGRICULTURA ROMÂNIEI pe harta Europei.

PRESS TRIP. Meet the Romanian Agriculture
Asociaţiei Presei Agricole din România anunță organizarea primei ediții a unei vizite de lucru de tip low-budget press trip în România sub sloganul „Meet the Romanian Agriculture”, eveniment organizată pentru jurnaliştii agrarieni din statele membre ale Uniunii Europene cu scopul prezentării agriculturii românesti de la fața locului.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Presei Agricole din România sub auspiciile ENAJ – federaţia europeană a jurnaliştilor din agricultură, entitate la care România a aderat, prin asociaţia noastră.
Această primă vizită se va desfășura în perioada 19-25 Junie 2017 în România și are ca focus vizitarea părții de sud est a României și Delta Dunării, pe un traseu ce include vizitarea unor obiective agricole în Bucureşti – Ialomiţa – Delta Dunării – Tulcea – Galaţi – Insula Mare a Brăilei.
Participanţii vor sosi pe aeroportul din București, iar prima zi este liberă pentru cazare și explorarea capitalei României. Seara, grupul de peste 25 de jurnalişti agrarieni se va reuni pentru cina de bun venit.
Vor urma cinci zile pline în care participanții vor lua contact cu mediul universitar agricol românesc, punctul de plecare al specialiştilor pe drumul agriculturii şi al dezvoltării rurale, iar apoi vor avea ocazia să viziteze ferme de vaci, ferme cu exploatații de cultura mare, crame și exploatații viniviticole, ferme de legume și fructe suținute prin proiecte europene, pescării din Delta Dunării și desigur insula Mare a Brăilei, demonstrația de excelență în agricultura românesca și europeană.
Invitații se vor bucura de o croazieră interactivă pe Dunăre susținută de cvadruplul laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară la canotaj Ivan Patzaichin, vor lua contact cu tradițiile românești în materie de pescuit și artă culinară și se vor delecta cu produse pe baza de carne, lapte, pește, produse de patiserie, cofetărie și panificație și vin direct de la producători.
Pe parcursul celor cinci zile de vizite în fermele românești, jurnaliștii europeni vor putea înțelege cum arată mediul rural românesc, care sunt formele naționale de agrotrurism și ariile protejate din zona Deltei Duării și mai ales care este potențialul agricol al țării noastre – horticol, vegetal, pomicol, zootehnic și de pescuit.
În 24 seara se revine in Bucuresti iar programul se incheie cu cina festiva. Ziua de 25 este rezervata organizarii plecarilor catre ţările de origine de pe aeroportul Bucuresti.
Multumim PARTENERILOR evenimentului APAR, care se implică activ în buna organizare a Study Press Trip-ului:
– Paula Vals Grup ANGELO
– Dr. Mihai Petcu  AGROINDUSTRIALA PANTELIMON
– Arnaud Perrein Presedinte Asociația Producătorilor de Porumb din România
– DLG InterMarketing
– Ivan Patzaichin și Teodor Frolu – Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23
– Dan Buhai MIADMAR
– Viorel Roşca Director Parcul Național Munții Măcinului
– Serghei Cozma ALCOVIN MĂCIN
– Petre Grigore SimonGrig
– Maria Verdeș și Marius Verdeș DRU AGRO Foltești
– Bogdan Lefter EUROFRUCT
– Constantin Duluţe – administrator AGRICOST
– Lucian Buzdugan – director AGRICOST – IMB
– Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti
– Consiliul Judeţean Tulcea
– Consiliul Judeţean Galaţi
Multumim MEMBRILOR SUSŢINĂTORI şi SPONSORILOR evenimentului APAR:
– GRUP ANGELO
– KRONE
– MEWI
– NATUREVO
– APPR (Asociaţia Producătorilor de Porumb din România)
– MARSAT (dnul Vasile Balcan)
– DOMENIILE LUNGU (dnul Vasile Lungu)
– NHR AGROPARTNERS
– TOP ZONE (dnul Nelu Stamate)
– DLG INTERMARKETING
– AGRO RALUCA (dnul Dan Herţeg)
– DU PONT România
– MAXAGRO (dnii Ianco si Iojic Zifceak)
lista este în curs de actualizare…
Multumim INSTITUŢIILOR MEDIA care contribuie la promovarea evenimentelor APAR:
– TVR – Emisiunea „Viaţa Satului”
– Revista FERMA
– RADIO IAŞI
– RADIO ANTENA SATELOR
– Revista LUMEA SATULUI
– REVISTA FERMIERULUI
– Emisiunea TV „SATUL HUNEDOREAN”
– Revista BUSINESS PRESS
– Revista AGROSTANDARD
– Revista UTILAJE AGRICOLE
– Revista TECHNOMARKET
– Revista AGRICULTURA 365

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

“Expoziţia Regională de Bubaline” va avea loc în data de 21 mai 2009, în localitatea Românaşi, judeţul Sălaj.

SC Global Distribution Group SRL, organizatorul manifestării împreună cu partenerii: Asociaţia Crescătorilor de bovine din Sălaj şi Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania au anunţat următorul program al expoziţiei: - 10.00 - 10.30 Deschidere eveniment; - Prezentare standuri; - 10.30 – 12.30 Bonitarea si premierea animalelor; - 12.30 - 14.30 Simpozion - Actualitate si perspective in cresterea bubalinelor in Romania; - Lansarea pliantului: “Calendarul reproductiei la bubaline”; Participă crescători de bivoli din judeţele: Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş; Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “Implementarea sistemului de exploatare de tip Euro-ferma pentru lapte si carne la specia bubaline - modernizarea sistemelor de crestere, nutritie si reproductie, obtinerea si promovarea produselor traditionale si de nisa din lapte si carne de bubaline ”, cofinanţat de Banca Mondiala si MADR.

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute