Ghid de crestere

marți, 4 aprilie 2017

Noi dezvăluiri în tunul terenurilor vândute ilegal

Povestea terenurilor vândute abuziv cu complicitatea justiţiei pe plaiurile Sucevei ia o nouă întorsătură * acelaşi teren a fost vândut de două ori, ilegal, sub ochii închişi ai autorităţilor locale


O familie din judeţul Iaşi care a cumpărat o suprafaţă de teren în localitatea Argel, judeţul Suceava s-a ales cu un lung şir de procese pe rolul instanţelor. În timpul acestor procese, neregulile au început să iasă la suprafaţă, de la însemnări cu pixul pe documente din dosar făcute de judecător şi ajungând la concluzia că terenul respectiv a fost vândut de două ori, ilegal de către o anume Ecaterina Ştirban. Terenul din parcela 437/3 a fost vândut în anul 1999 ieşeanului Constantin Stafie, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Mai târziu să afle că terenul era în cu totul alt amplasament faţă de cel înscris în acte. Neregulile pe această suprafaţă de teren au apărut din 1995, când Ecaterina Ştirban intră în posesia parcelei 437/3 cu suprafaţa de 6129 mp, din care au fost desprinse alte trei parcele între anii 1995 – 1999. În anul 2008 s-a făcut a patra desprindere, an în care Constantin Stafie a primit o înştiinţare că tocmai cea care a vândut terenul l-a dat în judecată, cerând radiere tabulară. Motivul a fost că terenul nu este cel vândut de ea. „După două vânzări susccesive, plus comasarea din anul 1995 şi 1996 din parcela 437/3, aceasta rămâne cu suprafaţa de 6129 mp. Analizând Cartea Funciară 605 Argel de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Câmpulung Moldovenesc rezultă că Ecaterina Ştirban nu este şi nu a fost niciodată înscrisă în Cartea Funciară 605 Argel cu parcela 437/3 cu suprafaţă de 6129 mp, aici fiind înregistraţi alţi proprietari tabulari”, a povestit Constantin Stafie, ieşeanul păgubit.


Jonglerii cu terenuri sub ochii nepăsători ai autorităţilor
In anul 2015, Constantin Stafie a solicitat informaţii Oficiului de cadastru Suceava cu privire la originea şi aparţinătorul terenului vândut ilegal. În răspunsul dat, instituţia a comunicat faptul că acea carte funciară a aprţinut lui Petru Şecman, conform titlului de proprietate nr. 79/24.03.1993, iar începând cu data de 15.07.2005 a fost vândut şi intabulat în proprietatea soţilor Angela şi Mihai Ciuverca, constatând cu stupoare că acesta nu a aparţinut Ecaterinei Ştirban. Însă istoria încâlcită a parcelei a început în 1995, când aceasta îi vinde lui Sergiu Deleanu din parcela 437/3, în suprafaţă de 6129 mp. În anul 1996, femeia procedează la efectuarea unei dezmembrări în doua parcele, respectiv 437/3 cu suprafaţa iniţială de 6129 mp şi 437/6 în suprafaţă de 400 mp. „Deşi până în acest moment, în parcela 437/3 cu suprafaţa de 6129 mp au fost făcute dezmembrări şi vândută suprafaţa de 1378 mp, în cartea funciară Ecaterina Ştirban rămane cu aceeaşi suprafaţă de teren”, a mai precizat Stafie. După ani de plimbat prin instanţe, la începutul acestui an, Constantin Stafie a primit o înştiinţare de clasare a cauzei în dosarul înregistrat la la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Ieşeanul nu s-a lăstat învins şi au formulat o plângere împotriva soluţiei de clasare. Pe fondul acestui demers, Prim procurorul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Suceava a dispus admiterea plângerii împotriva soluţiei dispuse în acest dosar, infirmarea ordonanţei de clasare şi redeschiderea urmăririi penale în vederea refacerii cercetărilor. 


Trimiteți un comentariu