Treceți la conținutul principal

Student pentru o zi la USAMV Iaşi- Facultatea de Zootehnie, ediţia a IV-a, 2017

 Organizator :  Facultatea de Zootehnie, a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Iaşi 

Perioada: 24 martie- 7 aprilie 2017.
Evenimentul pe care îl vom derula este un proiect educațional, realizat în cadrul parteneriatului pentru practica pedagogică a studenților și cursanților DPPD  ai USAMV Iaşi şi partenerii ieşeni din preuniversitar.

Invitaţi:
1. Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară “V. Adamachi”, Iaşi- 24 martie 2017, ora 12
2.  Liceul Teoretic ” Dimitrie Cantemir”, Iaşi- 31 martie 2017, ora 12.
3. Colegiul Economic Administrativ-Iaşi, - 7 aprilie 2017, ora 11.

Activităţi:
1.     Primirea elevilor în Amfiteatrul E28 – ora 11.45.
2.     Prezentarea ofertei educaţionale  a Facutăţii de Zootehnie, Iaşi– ora12.00.
3.     Lecţii demonstrative, ora 12.10:
-          Bucătăria tradițională, anul 3 IMAPA
-         Clasificarea  alimentelor, anul 3 CEPA
-         Albinele- Pasiune și Afacere, anul 3 Zoo
-         Sisteme de creștere în piscicultură, anul 3 Piscicultură
-         Sisteme alternative de creștere a găinilor ouătoare şi a puilor de carne în România, cursanții DPPD zootehniști, postuniversitar.
4.      Workshop-uri pentru fiecare activitate teoretică în Sala de Marmură, ora 13.10 (preparate tradiționale, fructe și legume, produse apicole, materiale grupul Roland)
5.     Tombole ( puișori, peștișori, abonament Revista Ferma)
6.     Vizitarea bazei materiale a Facultăţii de Zootehnie, Iaşi, ora 13.40.

           Partenerii media pentru reflectare a conţinutului dialogului dintre elevii şi profesorii de la liceele şi colegiile ieşene şi studenţii, masteranzii, doctoranzii şi profesorii de la Facultatea de Zootehnie, Iaşi:
-         Radio Romania Iaşi, Redactor Petronela Cotea Mihai
-         Revista Ferma- http://www.revista-ferma.ro/
-         Ziarul Evenimentul - http://www.ziarulevenimentul.ro/

 Sponsor : AGROLAND - https://www.agroland.ro/

Materiale pentru mapa evenimentului: afișul și pliantul evenimentului, pliantul Facultății de Zootehnie, adeverință, câte o Revistă Ferma

Coordonatorii evenimentului :

1. Decan, Prof. univ. dr. Paul Corneliu Boişteanu

2. Conf. univ. dr. Carmen Olguţa Brezuleanu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

“Expoziţia Regională de Bubaline” va avea loc în data de 21 mai 2009, în localitatea Românaşi, judeţul Sălaj.

SC Global Distribution Group SRL, organizatorul manifestării împreună cu partenerii: Asociaţia Crescătorilor de bovine din Sălaj şi Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania au anunţat următorul program al expoziţiei: - 10.00 - 10.30 Deschidere eveniment; - Prezentare standuri; - 10.30 – 12.30 Bonitarea si premierea animalelor; - 12.30 - 14.30 Simpozion - Actualitate si perspective in cresterea bubalinelor in Romania; - Lansarea pliantului: “Calendarul reproductiei la bubaline”; Participă crescători de bivoli din judeţele: Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş; Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “Implementarea sistemului de exploatare de tip Euro-ferma pentru lapte si carne la specia bubaline - modernizarea sistemelor de crestere, nutritie si reproductie, obtinerea si promovarea produselor traditionale si de nisa din lapte si carne de bubaline ”, cofinanţat de Banca Mondiala si MADR.

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/