Ghid de crestere

luni, 29 iunie 2015

Solicitare Ministerul Sanatatii si Raspunsul onorabililor

Către:                        Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

                        Ministerul Sănătăţii

 

 

Prin prezenta vă rugăm să ne transmiteţi documentaţia care a stat la baza calculării distanţelor minime de protecţie sanitară, aşa cum apar acestea în Ordinul Nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, publicat în Monitorul Oficial Nr. 127 din 21 februarie 2014.


Facem referire la Articolul 11, aliniatul (1) cu privire la: Distanţele minime de protecţie sanitară între teritoriile protejate şi o serie de unităţi care produc disconfort şi riscuri asupra sănătăţii populaţiei.

Noi, Revista Ferma și specialiștii de la Asociația Profesională a Crescătorilor de Păsări de Carne și Găini Ouătoare din județul Iași, am scris în articolele precedente și am prezentat modul în care au fost calculate distanțele în țările europene cu tradiție în zootehnie. Nouă ni s-a răspuns pe lângă subiect, ceea ce ar putea să însemne că distanțele dintre fermele zootehnice și spațiile de locuit au fost calculate "științific"... din birou și că nu au nici o legătură cu specialiștii sau cu literatura de specialitate (care nici măcar nu a fost citată, ca să știm și noi unde să căutăm referințe).
mai multe aici: REVISTA FERMA

Trimiteți un comentariu