Treceți la conținutul principal

Donez o CARTE pentru un LICEU AGRICOL. Campania continuă!

Donez o CARTE pentru un LICEU AGRICOL. Campania continuă!

Fundaţia Revistei FERMA în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu”, Radio Iaşi şi Revista Ferma au lansat, în data de 7 martie 2019, campania „Donez o CARTE pentru un LICEU AGRICOL”!
Evenimentul a avut loc în ”SALA ABSOLVENŢILOR - Şi eu sunt urmaş al lui Kogălniceanu!” din cadrul Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Concret, am demarat o campanie de colectă de carte de specialitate (şi nu numai) la nivel naţional şi vom dona cărţile liceelor agricole în momentul desfăşurării evenimentelor cuprinse în proiectul "SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL". De altfel, această nouă campanie face parte din proiectul nostru pentru educaţie.
Lansarea campaniei "Donez o CARTE pentru un LICEU AGRICOL" a adunat pentru Liceul Mihail Kogălniceanu din Miroslava in jur de 400 de volume donate de participanţii la eveniment, care au dat naştere unui frumos şi inedit proiect - BIBLIOTECA ABSOLVENTULUI. Aflată lângă "SALA ABSOLVENTULUI - şi eu sunt urmaş al lui Mihail Kogălniceanu", noua bibliotecă invită cititorul la lectură, la o incursiune în trecut şi la un periplu printre tehnologiile moderne ale prezentului în agricultură.
Dar, poate cel mai emoţionant moment pentru elevi va fi parcurgerea mesajului transmis de cei care au donat cărţile, pentru că el va dăinui trecerii anilor si va transmite emoţia unei zile de martie 2019 care a adus laolaltă oameni, destine, cărţi.
donez_foto grup miroslava_b

Un proiect pentru educaţie şi formare profesională
La cele opt evenimente cu public organizate până la data redactării prezentului articol au participat aproximativ 1.500 de persoane: cadre didactice, elevi, autorităţi publice, agenţi economici, absolvenţi ai liceelor menţionate care îşi desfăşoară activitatea în diverse sectoare private sau publice, directori de şcoli gimnaziale, reprezentanţi ai institutelor şi staţiunilor de cercetare, mass-media. La toate liceele, dar cu precădere la cel de la Prejmer au participat elevi şi cadre didactice de la unităţile de învăţământ vizitate anterior, într-un schimb de experienţă pe care îl considerăm foarte important pentru tot ceea ce înseamnă practica agricolă în şcoli, dar şi pentru o mai bună relaţionare între licee şi între elevii din judeţe diferite.
O preocupare importantă în cadrul proiectului este, pe lângă promovarea liceelor agricole, depistarea problemelor cu care se confruntă aceste unităţi, dar şi încurajarea elevilor, a părinţilor, a mediului de afaceri, a fermierilor să vină spre agricultură şi să-i asigure viitorul prin participarea activă la susţinerea învăţământului preuniversitar agricol. 

Coordonatori proiect,
Leonard STAFIE
Nicoleta DRAGOMIR

CAMPANIA CONTINUĂ. DONEAZĂ ŞI TU O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL
IMPORTANT! La fiecare dintre evenimentele cu public din turneul de promovare a liceelor agricole, organizate sub egida proiectului "Susţinem Învăţământul Preuniversitar Agricol" rugăm participanţii să aducă o CARTE însoţită de un mesaj, semnătură şi data, pentru a o dona bibliotecii liceului gazdă. VĂ MULŢUMIM!
Următoarele evenimente vor avea loc la:
 Colegiul Tehnic Agricol "Alexandru Borza" Geoagiu, jud. Hunedoara - 12 aprilie
• Liceul Tehnologic "Mihail Kogălniceanu" Miroslava, jud. Iaşi - 19 aprilie
• Liceul Tehnologic “Sandu Aldea” Călăraşi - 17 mai
• Ziua Liceelor Agricole, în cadrul expoziţiei AgriPlanta-RomAgroTec, Fundulea, jud. Călăraşi - 18 mai
Dacă doriţi să fiţi parte din campania noastră şi să donaţi cărţi pentru liceele agricole vă rugăm să ne sunaţi la 0722814021. MULŢUMIM!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/