Treceți la conținutul principal

Modificare de urgență! Cine face decontaminarea în fermă?

Modificare de urgență! Cine face decontaminarea în fermă?

ZOOTEHNISTUL ŞI VETERINARUL AU ÎNVĂŢAT ASTA ÎN ŞCOALĂ. LEGEA NU LE PERMITE!

Conform legislației în vigoare decontaminarea spațiilor, a utilajelor şi a echipamentelor poate fi realizată doar cu firme autorizate. Asta înseamnă că o fermă zootehnică sau o instituție publică chiar dacă are angajați specializați, în sensul în care au tehnicieni veterinari sau zootehniști, ingineri zootehniști sau medici veterinari, aceștia, după lege, nu pot realiza decontaminarea spațiilor (birouri, dormitoare) pentru că nu sunt autorizați!

Țineți cont că toţi cei amintiţi au învățat asta în licee şi în facultăți și asta fac de-o viață, dar o reglementare ”idioată” blochează această activitate!
De ce facem aceste afirmaţii? Toate aceste operațiuni costă bani și oricum ne confruntăm cu o situație delicată, în care antrepenorul încercă să mențină activitatea, să investească în substanțe decontaminante pentru a-şi proteja afacerea şi angajaţii și, mai mult decât atât, pentru a garanta siguranța alimentară. Trebuie să analizați că se ajunge în situația hilară de a avea costuri de 10 la sută cu substanța decontaminantă și 90 la sută cu manopera pentru o firmă autorizată!!! Ţineți cont de faptul că aceste substanțe decontaminante nu sunt din categoria substanțelor toxice și super toxice; sunt doar anumite condiții de manipulare și de instructaj pe care noi, zootehniștii și veterinarii le cunoaștem, le învățăm și le aplicăm zilnic.

LĂSAŢI SPECIALIŞTII DIN FERME SĂ-ŞI FACĂ TREABA!
Din aceste motive este imperios necesar ca cei care au personal calificat în sensul menționat anterior să poată utiliza acest personal pentru a realiza decontaminările. Cu alte cuvinte, lăsați specialiștii certificați de școala românească de agricultură să își facă treaba! Să facă ceea ce au învățat pentru că SUNT OAMENI CARE AU LUCRAT, AU TRĂIT ÎN FOCARE DE BOLI CARANTINABILE DE GRADUL I ŞI ŞTIU CE FAC! Nu trebuie să fim opriţi de o virgulă, pentru că noi, zootehniștii și veterinarii dacă ”scăpăm” o boală la animale nu omorâm un om, ci milioane. Pe umerii noștri apasă o greutate enormă în viața de zi cu zi și lucrul acesta îl știm și îl facem cu responsabilitate; așadar, lăsați-ne să ne facem meseria! Noi ASTA știm să facem, să protejăm oamenii și să prevenim bolile ca SĂ NU MOARĂ OAMENI!

decontaminare ferme_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Sursa REVISTA FERMA

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/