Ghid de crestere

joi, 31 august 2017

EXPO ZOO AGROIND 2017 dă ORA EXACTĂ în ZOOTEHNIE!

În perioada 7-8 septembrie 2017 are loc la Vaslui ediţia a XV-a a expoziţiei pentru zootehnie, tehnică agricolă şi industrie alimentară – EXPO ZOO AGROIND Vaslui.
Potrivit organizatorilor, anul acesta se doreşte a fi cea mai mare expoziţie de animale din România, astfel vor participa peste 60 de fermieri, crescători de animale cei mai reprezentativi din zona Moldovei cât şi cele 5 staţiuni de cercetare din zootehnie din România cât şi Facultatea de Zootehnie de la Iaşi.
Vizitatorii vor putea admira şi aprecia peste 120 de exemplare din specia taurine din diverse rase de lapte sau carne, cum ar fi: Angus, Charolaise sau Limousine, Holstein cât şi rase autohtone ca Bălţată cu negru sau roşu românească, Brună de Maramureş şi rase pe cale de dispariţie cum ar fi Sura de Stepă.
La specia ovine vor fi prezente în expoziţie peste 250 de capete din diverse rase, de exemplu Karakul cu toate varietăţile de culoare, Ţurcană sau Oaia cu cap negru (Carabaş) dar şi exemplare din rase de import Suffolk şi aşa mai departe. Cum stână fără câini nu se poate, vor fi prezente exemplare canine din rasa ciobănesc mioritic, carpatin şi de bucovina.
Din această expoziţie nu vor lipsi păsările, de la prepeliţe, găini din rase de genofond cât păsări de ornament. Pentru ca tabloul să fie complet, vor fi expuse şi exemplare de cabaline din Herghelia Naţională de la Dumbrava, Neamţ, dar şi din mediul privat.
Pe lângă toate aceste în cadrul expoziţiei va fi organizată o stână tradiţională, dar vor fi expuse şi echipamente utilizate în zootehnie şi nu numai.
“Dorim să fie cea mai mare expoziţie de animale din România, vom acorda premii de excelenţă pentru animalele expuse în urma unei bonitări realizate de o comisie formată din specialişti de la staţiunile de cercetare, Facultatea de Zootehnie de la IAŞI şi ANARZ. Ne bucurăm de prezenţa domnului Ministru al Agriculturii Petre Daea cât şi omologul dumnealui din Republica Moldova. Pe această cale mulţumesc sponsorilor şi expozanţilor, întrucât fără efortul acestora nu era posibil acest eveniment”, ne-a declarat Ionel Nistor de la Centrul Regional de Zootehnie 1 Nord Est, unul dintre reprezentanţii organizatori.
Partener media principal al acestui eveniment este REVISTA FERMA.
Trimiteți un comentariu