Treceți la conținutul principal

Competiţie cu FIR ÎNTINS! Cine sunt CÂŞTIGĂTORII de la “Cupa Facultăţii de Zootehnie” – Iaşi?

În data de 4 iulie 2017, dis-de-dimineaţă, s-a dat startul concursului de pescuit sportiv pentru studenţii Facultăţii de Zootehnie din Iaşi – “Cupa Facultăţii de Zootehnie”, ediţia a II-a. 
Concursul, susţinut pe Lacul Bârca din localitatea Ciurbeşti, judeţul Iaşi, a lansat în competiţie studenţi de la specializările: Zootehnie, piscicultură şi acvacultură; Controlul şi expertiza produselor alimentare; Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism. A fost o întrecere interesantă unde studenţii de la Piscicultură şi-au arătat îndemânarea şi priceperea, iar studenţii de la celelalte specializări, pasiunea pentru acest sport. “Chiar dacă a plouat bine zilele trecute, acum vremea a ţinut cu noi, a fost o zi frumoasă cu soare. La concurs s-au înscris şapte echipe, fiecare având în componenţă câte doi studenţi, care se întrec pentru marele premiu. La orele 16.00 juriul a analizat capturile şi a desemnat câştigătorii concursului”, ne-a declarat Daniel Simeanu, unul din organizatorii concursului.

TREI CÂŞTIGĂTORI şi PREMIUL PENTRU CEA MAI MARE CAPTURĂ
• Locul I a revenit echipei formate din Constantin Oncel şi Dănuţ Barbu (studenţi anul III Piscicultură şi Acvacultură);
• Locul II - Mihai Zbanţ şi Cătălin Dondaş (masteranzi anul II la Nutriţia şi alimentaţia animalelor);
• Locul III - echipa formată din Bogdan-Paraschiv Ercuţă şi Petru-Alin Ungureanu (studenţi anul III la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare);
• Cea mai mare captură a avut-o echipa formată din Mihai Zbanţ şi Cătălin Dondaş.
Merituoşii, precum şi ceilalţi participanţi au beneficiat de premii acordate de sponsorii acestui concurs, şi anume: Avi-Top, Kosarom, DSM, Transgigel, PFA Adrian Simeanu, Agrojob Denmark şi Asociaţia Profesională a Crescătorilor de Păsări pentru Carne şi Ouă din Judeţul Iaşi.
Parteneri media ai concursului au fost revista Ferma şi Radio România Iaşi. Ferma - partenerul media principal al concursului - a acordat câştigătorilor premiului I două abonamente pentru un an de zile la revista Ferma.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

“Expoziţia Regională de Bubaline” va avea loc în data de 21 mai 2009, în localitatea Românaşi, judeţul Sălaj.

SC Global Distribution Group SRL, organizatorul manifestării împreună cu partenerii: Asociaţia Crescătorilor de bovine din Sălaj şi Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania au anunţat următorul program al expoziţiei: - 10.00 - 10.30 Deschidere eveniment; - Prezentare standuri; - 10.30 – 12.30 Bonitarea si premierea animalelor; - 12.30 - 14.30 Simpozion - Actualitate si perspective in cresterea bubalinelor in Romania; - Lansarea pliantului: “Calendarul reproductiei la bubaline”; Participă crescători de bivoli din judeţele: Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş; Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “Implementarea sistemului de exploatare de tip Euro-ferma pentru lapte si carne la specia bubaline - modernizarea sistemelor de crestere, nutritie si reproductie, obtinerea si promovarea produselor traditionale si de nisa din lapte si carne de bubaline ”, cofinanţat de Banca Mondiala si MADR.

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute