Treceți la conținutul principal

Cele mai importante evenimente din agricultura au loc in aceasta toamna la Iasi

In 2013 cele mai importante evenimente din agricultura se vor desfasura la Iasi, in perioada 26-29 septembrie. Este vorba de cel mai mare targ agricol din zona Moldovei, Targul pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM, Forumul Agricol si Balul Fermierilor. Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si a Directiilor pentru Agricultura a Judetelor din Regiunea de Nord-Est.




Targul AGRALIM ofera o reprezentare echilibrata a domeniilor de interes pentru fermieri si faciliteaza totodata intalnirea acestora cu specialisti din domeniu, ingineri agronomi, oameni de afaceri, directori si specialisti ai directiilor pentru agricultura, reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, specialisti din alte directii descentralizate, cadre universitare si reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si ai mass-media.

Editia din 2013 a Targului pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM va fi separata in trei zone de interes: AGROFARMA (Targ pentru agricultura, masini si utilaje agricole) organizata la Centrul Expozitional Providenta, AGROZOO (Targ de animale si pasari de rasa), organizata pe Platforma Expozitionala CUG si AGROALIMENTA (Targ pentru industria alimentara si ambalaje) care va fi organizata la Centrul Expozitional Moldova.

Totodata, pentru a facilita comunicarea directa cu fermierii si specialistii din Moldova, vor fi organizate Forumul Agricol si Balul Fermierilor.

Primul eveniment din aceasta serie este Forumul Agricol, aflat la cea de-a III-a editie. Acesta se va desfasura in acest an la Centrul Expozitional Providenta, pe 26 si 27 septembrie. Forumul se constituie intr-o platforma de interactiune si dialog, oferind solutii, raspunsuri, exemple de succes si modele europene la intrebarile, problemele si nevoile semnalate de fermieri, procesatori, specialisti in domeniu din Regiunea de Nord-Est.

Avand ca tema generala “Exemple de succes si modele europene de activitati in agricultura si industria alimentara”, Forumul va cuprinde: o conferinta in plen, pe 26 septembrie si patru conferinte de specialitate (pentru Agricultura; Agricultura Ecologica; Zootehnie; Industria Alimentara), pe 27 septembrie.

Pentru a inlesni interactiunea dintre cei care isi desfasoara activitatea in domeniul agricol, va fi organizat Balul Fermierilor, joi, 26 septembrie, la Centrul Expozitional Providenta Iasi. Balul face parte din ansamblul de evenimente dedicate agriculturii si industriei alimentare din regiunea Moldovei, reprezentand o seara speciala de socializare, de recunoastere si premiere a excelentei in domeniul agricol la care vor fi invitati peste 300 de fermieri din zona.



In 2012, Targul AGRALIM s-a bucurat de prezenta a peste 150 de expozanti pe o suprafata de expunere de peste 10 000 mp. In cadrul targului au avut loc mai multe evenimente ce au facilitat intalnirea dintre fermieri si specialisti in domeniu, reprezentanti ai ministerului (Daniel Constantin – Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale), presedinti ai consiliilor judetene (Cristian Adomnitei – Iasi, Ioan Nechifor – Suceava, Florin Turcanu – Botosani), directori executivi ai directiilor agricole judetene (Neculai Olariu – Iasi, Cristian Delibas – Botosani, dr.ing. Ghita Burlui – Bacau), reprezentanti APIA (Paul Kmen – Iasi) si cadre universitare. La Forumul Agricol din 2012 au fost prezenti 11 speakeri, 12 invitati speciali care au sustinut prezentari in fata a peste 150 de participanti.

Posted by Picasa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/