Treceți la conținutul principal

DEMO SHOW MOLDOVA 2018: Parada COMBINELOR - Demonstrație de RECOLTAT PORUMB

Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Pentru prima dată în România, 7 combine de ultimă generație vor intra în demonstrația de recoltat porumb în cadrul evenimentului DEMO SHOW MOLDOVA 2018, joi, 18 octombrie, în localitatea Horia din județul Neamț.
Combinele vor fi prezentate de către firmele Agri AlianțaAgritehnica ServiceAgroConceptClaasGeneral LeasingNHR AgroPartnersTitan Machinery Romania.
Evenimentul începe la ora 11:00 cu parada combinelor, urmată de demonstrațiile de recoltat porumb, până la ora 12:30. În urma tragerii la sorți, combinele vor intra in demonstrație în următoarea ordine:
Combina-ROSTSELMASH-RSM161_b1. Combina ROSTSELMASH RSM161, prezentată de Agri Alianța
Integrând nu mai puțin de 22 de patente și inovații,  RSM161 este echipată cu sistemul unic de treierare TETRA Processor cu două tobe de batere (800/1630 mm și 750/1630 mm) și 3 tobe acceleratoare. Sistemul de curățare OptiFlow în două trepte de procesare, cu site cu suspensii, are o suprafață totală de 7,1 mp. 6 căișori asigură o suprafață totală de separare de 6,1 mp, în timp ce sistemul de procesare retururi asigură recoltarea cu pierderi minime.
RSM161 poate recolta până la 45 tone/oră și 2.000 ha pe sezon, performanțe pe care le atinge inclusiv în condiții de umiditate mare. Buncărul de 10.500 l cu sistem pe vibrații pentru descărcarea boabelor umede are viteza de descărcare de 115 l/secundă. Descărcarea se poate realiza cu ușurință din mers, inclusiv cu hedere de 12 m.
RSM161 vine cu hederul Power Stream de 8 rânduri care, în combinație cu unitatea de tăiere originală acționată de reductor planetar, reduce pierderile și asigură alimentarea uniformă. RSM161 este echipată cu motor Cummins QSL8.9, de 380 CP, cu putere mare și consum optimizat, cu 6 cilindri în linie.
. Combina NEW HOLLAND CR8.90, prezentată de Agro Concept

Combina CR8.90 a atins în 2017 performanța absolută de recoltare, record ce va rămâne un reper în istoria mașinilor de recoltat. Participarea acestei combine de record mondial la o demonstrație tehnică cu public este deja un eveniment de notorietate, astfel combina CR8.90 calcă pe urmele CR10.90, cea mai puternică și productivă combină din toate timpurile.
Combina este echipată cu motor FPT Industrial Cursor 11, cu capacitate cilindrică de 11.100 cmc în 6 cilindri și se supune normelor de poluare Tier4B. Motorul dezvoltă 469 CP nominali și o putere maximă de 517 CP. CR8.90 este o combină cu flux axial pentru plante prășitoare, păioase și tehnice, care dispune de rotor de 2648 cm, cu casa sitelor cu auto nivelare OptiCleanTM.
claas-LEXION-770-TERRA-TRAC_b3. Combina LEXION 770 TERRA TRAC, prezentată de CLAAS
Echipată cu noul CEBIS MOBILE, care oferă posibilități absolut noi de control al sistemelor de asistență pentru operator CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG și CEMOS AUTOMATIC. Sistemul de treierat APSHYBRID – tehnologia de treierat de la CLAAS – reprezintă o combinație între două sisteme remarcabile: sistemul de batozare tangențială APS și sistemul extrem de eficient ROTO PLUS de separare reziduală a boabelor.
Motorul Mercedes-Benz al combinelor LEXION 770, cu putere de 585 CP (echipare standard – 626 CP la modelul prezentat), dotat cu sistem DYNAMIC COOLING, se caracterizează, pe lângă un cuplu impresionant, prin stabilitate sub sarcină și un consum redus de carburant.
Buncărul are o capacitate de 12.800 l, cu un debitul de descărcare de 130 l/minut și este dotat cu QUANTIMETER – indicator producție/hectar. Datorită suprafeței mari de contact cu solul, șenilele TERRATRAC reduc compactarea solului. Combina LEXION 770 TERRA TRAC va performa împreună cu un culegator de porumb CORIO 1270 CONSPEED, cu lățime de lucru de 8360 mm, pe 12 rânduri, dotat cu AUTO PILOT si AUTO CONTOUR.
DEUTZ-FAHR-C9306-TS_b4. Combina DEUTZ-FAHR C9306 TS de 395 CP, prezentată de NHR Agropartners
Combina DeutzFahr C9306 TS cu motor Mercedes Benz în 6 cilindri, 6 scuturători şi buncăr de 10.500 l cu viteză de descărcare de 120 l/ sec,îmbină cu succes designul elegant, semnat de renumitului designer industrial Giugiaro, cu funcţionalitatea extraordinară pentru performanţe de recoltare în toate tipurile de culturi, are un consum redus de combustibil, costuri de operare scăzute şi întreţinere simplă. Pentru un rezultat eficient la recoltat porumbul, este echipată cu heder de porumb marca Olimac Drago pe 8 rânduri cu tocător cu tăiere dublă şi cu două cutii de viteze în baie de ulei amplasate pe laterale.
MASSEY-FERGUSON-Beta-7370_b5. Combina MASSEY FERGUSON Beta 7370, prezentată de General Leasing
Combina Beta 7370 de la Massey Ferguson este dotată cu un motor AGCO Power, Stage 4 Final, 265kW la 1950 rpm (ECE R120) (360CP). Acesta a fost conceput pentru cele mai scăzute costuri de operare din acest sector, concomitent cu cele mai recente reglementări în materie de emisii.
Buncărul de boabe are o capacitate de 9.000 de litri și un debit de descărcare de 105 l/s. Șnecul de descărcare poate fi folosit pentru umplerea celor mai înalte remorci, în câmp sau pe drum. Transmisia este hidrostatică, pompa este acționată cu o curea 4HB, iar cutia de viteze are 4 trepte. Cabina Skyline se remarcă prin spațiu, confort și vizibilitate.
Combina MF 7370 va fi echipată cu un heder de recoltat porumb Ziegler 8R. Printre avantajele acestui heder se numără: dotare cu cel mai bun tocător de pe piață prin plasarea optimă a rotoarelor cu cuțite sub valțuri, cuțite răzuitoare cu muchii durificate, care evită înfășurarea de resturi vegetale pe valțuri, întreținere ușoară – Premium.
Combina-FENDT-9490-X_b6. Combina FENDT 9490 X, prezentată de Agritehnica Service
Producătorul german Fendt a integrat perfect interfața și tehnologiile de funcţionare la această combină hibrid ce îmbină baterea cu tobe transversale cu fluxul axial din cele două rotoare de separare. Cei 496 CP ai combinei Fendt 9490 X îi permit atașarea unor hedere mari, de 7,70; 9,20 și /sau 10,70 metri. Iar aceasta se traduce în creșterea cu 44% a suprafeței recoltate, într-o singură zi.
Sistemul de batere cu trei tobe HyPerforma, cu lățime a tobei de batere de 1,68 m, este esențial pentru prima prelucrare a materialului preluat de combină, toba acceleratoare fiind dispusă în ultima poziție, (a treia), fără ca materialul recoltat să fie agresat la intrare, în porțiunea de separare. Aceasta face posibilă o calitate ridicată a boabelor. Sistemul de separare are două rotoare, diametru rotor 475 mm, lungime rotor 4,20 m. Alimentarea uniformă cu materialul recoltat în batoză crește capacitatea de treierat și separare și se reduce pierderea de cereale cu până la 15%.
Motorul AGCO Power în 7 cilindri, cu tehnologie SCR, asigură maximum de putere cu minimum de consum de combustibil.
CASE-IH-Axial-Flow-8240_b7. Combina CASE IH Axial Flow 8240, prezentată de Titan Machinery Romania
Fiind echipată cu un motor puternic, combina Axial-Flow 8240 poate îndeplini cu succes cerințele fermelor moderne mari și ale celor mai exigenți fermieri, având o viteză de recoltare sporită și o capacitate de batere și separare superioară. Ea va continua să lucreze cu eficiență maximă chiar și în cele mai dificile condiții. Sistemul de alimentare, rotorul, buncărul și tubul de descărcare au fost proiectate pentru a face față celor mai productive culturi.
Puterea motorului acestui model de combină Axial-Flow® corespunde competitivelor cerințe actuale de recoltare a plantelor în condițiile unui consum de carburant cât mai redus. În plus, volumul mai mare al buncărului de colectare a boabelor determină golirea sa mai rară. Postul de comandă al combinei Axial-Flow® beneficiază de cele mai moderne tehnologii disponibile la ora actuală pe piață pentru a crea un mediu de lucru cât mai confortabil pentru operator, astfel încât acesta să se concentreze mai bine asupra operațiunilor de recoltare care trebuie efectuate.
DEMO SHOW MOLDOVA 2018 are loc în data de 18 octombrie, în localitatea Horia, județul Neamț, pe terenul agricol al Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.
Accesul la eveniment se face exclusiv pe bază de invitație din partea organizatorului, a firmelor participante și a partenerilor.
DEMO SHOW MOLDOVA 2018 este organizat de către APIMAR - Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România, în parteneriat cu DLG InterMarketing, având ca Partener tehnic APPR - Asociația Producătorilor de Porumb din România. Gazda evenimentului este Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.
DemoShow-Moldova_2018_b

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/