Ghid de creştere a puilor de carne" este o ediţie adăugită şi revizuită, prima formă a cărţii fiind editată tot în colecţia Revistei Ferma. Ghidul cuprinde o serie de informaţii practice, elemente de tehnologie, dar şi aspecte economice şi de rentabilitate privind creşterea puilor de carne.
Autor principal: LEONARD CONSTANTIN STAFIE
Coautor: RADU ANTOHE
CUPRINS
| ||
PARTEA I: STADIUL CUNOAŞTERII TEHNOLOGIILOR DE CREŞTERE A PUILOR DE CARNE
| ||
CAPITOLUL I: SISTEME DE CREŞTERE A PĂSĂRILOR ÎN ZOOTEHNIE
| ||
1.1.Sistemul de creştere şi exploatare în sistem extensiv (gospodăresc)
|
Pg 10
| |
1.2.Sistemul de creştere şi exploatare în sistem semi-intensiv
|
Pg 10
| |
1.3.Sistemul de creştere şi exploatare în sistemul intensiv şi super-intensiv
|
Pg 12
| |
CAPITOLUL II: CONDIŢII DE CREŞTERE A PUILOR DE CARNE
| ||
2.1. Creşterea şi exploatarea puilor pentru carne pe aşternut permanent
|
Pg 13
| |
2.1.1. Densitatea la populare
|
Pg 13
| |
2.1.2. Temperatura şi umiditatea
|
Pg 16
| |
2.1.3. Ventilaţia
|
Pg 17
| |
2.1.4. Aşernutul permanent
|
Pg 18
| |
2.1.5. Pregătirea adăpostului pentru populare
|
Pg 21
| |
2.1.6. Pui de o zi
|
Pg 22
| |
2.1.7. Adăpostul de pui înainte de populare
|
Pg 23
| |
2.1.8. Recepţia puilor
|
Pg 24
| |
2.1.9. Perioada demaraj 1-21 zile
|
Pg 25
| |
2.1.10. Perioada de creştere 21-35 zile
|
Pg 36
| |
2.1.11. Perioada de finisare 35-42 zile
|
Pg 43
| |
2.2. Diverse probleme tehnice apărute în perioada de exploatare
|
Pg 49
| |
2.3. Analiza şi concluzii cu privire la datele tehnice ale hibrizilor de carne
|
Pg 52
| |
CAPITOLUL III: ALIMENTAŢIA PĂSĂRILOR
| ||
3.1. Alimentaţia puilor pentru carne
|
Pg 54
| |
3.2. Furaje utilizate în alimentaţia păsărilor
|
Pg 57
| |
CAPITOLUL IV: SĂNĂTATEA PĂSĂRILOR
| ||
4.1. Biosecuritatea în fermele avicole
|
Pg 62
| |
4.2. Boli întâlnite la păsări
|
Pg 65
| |
4.2.1. Boli virale
|
Pg 65
| |
4.2.2. Boli bacteriene
|
Pg 67
| |
4.2.3. Micoze şi micotoxicoze
|
Pg 68
| |
4.2.4. Parazitoze
|
Pg 69
| |
4.2.5. Tehnopatii
|
Pg 69
| |
CAPITOLUL V: ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE UTILIZATE ÎN CREŞTEREA PUILOR DE CARNE
| ||
5.1. Utilaje pentru încălzirea şi umidificarea halelor de producţie
|
Pg 74
| |
5.2. Utilaje pentru ventilaţie
|
Pg 77
| |
5.3. Utilaje pentru furajare
|
Pg 79
| |
5.4. Utilaje pentru adăpare
|
Pg 81
| |
5.5. Alte tipuri de utilaje
|
Pg 82
| |
5.6. Adăposturi
|
Pg 83
| |
5.7. Ehipamente pentru mica gospodărie de la Agroland
|
Pg 84
| |
PARTEA a II-a: CONTRIBUŢII PROPRII
| ||
Capitolul VI: PROIECT ÎNFIINŢARE EXPLOATAŢIE DE CREŞTERE ŞI EXPLOATARE A PUILOR DE CARNE CU O CAPACITATE DE 3900 CAPETE/SERIE PUI DE CARNE
| ||
6.1. Date generale
|
Pg 87
| |
6.2. Tehnologia de creştere
|
Pg 88
| |
6.3. Fluxul tehnologic
|
Pg 96
| |
6.4. Evidenţa în fermă
|
Pg 100
| |
6.5. Calcule economice
|
Pg 101
| |
BIBLIOGRAFIE
|
Pg 103
| |
pentru achizitie apasati aici
Comentarii