Ghid de crestere

marți, 9 decembrie 2014

Suntem crescători de păsări din judeţul Braşov şi activitatea noastră stă sub semnul incertitudinii de când a apărut legea 119/2014

Suntem crescători de păsări din judeţul Braşov şi activitatea noastră stă sub semnul incertitudinii de când a apărut legea 119/2014 care stabileşte distanţele minime obligatorii între fermele de păsări şi spaţiile de locuit. În condiţile acestei legi fermele de familie cu activitate de creşterea păsărilor nu au cum să mai funcţioneze dacă nici 60 de păsări nu poţi să le creşti în curtea proprie ci trebuie să achiziţionezi un alt teren aflat la distanţa care ţi-o cere legea.
            Intervalele date de lege sunt aberante: 101 păsări trebuie ţinute la aceeaşi distanţă cu 5000 păsări
            Pe de altă parte, legea  intră în contradicţie cu legea impozitului agricol: dacă statul nu îţi ia impozit la 100 de păsări se subînţelege că acestea ţi le creşti pentru nevoi personale dar ele nu pot fi ţinute decât la o distanţă de 50 m.
            Nu vedem cum am putea să funcţionăm în continuare fără a intra în contradicţie cu această lege, întrucât nici prevederile articolului 20 care permite modificarea acestor distanţe în baza unui studiu de impact, studiu care se face de către IMS şi are taxe inaccesibile pentru noi, micii producători.

            Ce ar trebui să facem, să renunţăm la o activitate în care am investit muncă, bani şi dăruire şi care ne ajută să trăim un pic mai bine?
Trimiteți un comentariu