Treceți la conținutul principal

COMUNICAT DE PRESA 17 octombrie 2013

COMUNICAT DE PRESA 17 octombrie 2013

29 de propuneri pentru o agricultură românească performantă

Grupul de lucru Agricultură din cadrul Camerei Franceze de Comert, Industrie și Agricultură din România (CCIFER) în parteneriat cu Ambasada  Franței în România și Secția română a Consilierilor pentru Comerț Exterior ai Franței, propun 29 de măsuri de dinamizare a sectorului agricol și agroalimentar românesc . Cele 29 de propuneri sunt grupate pe următoarele domenii: politici publice agricole, fiscalitate, finanțări, drept comercial, drept social și resurse umane și cercetare.

 “Această Carte Alba constituie un dialog privilegiat între autorități și societățile private” a declarat dl. Philippe Gustin, Ambasadorul Franței în România.

Un prim articol al acestui document se referă la necesitatea comasării parcelelor agricole. “Suntem încă departe de a atinge o coerență globală a fondului funciar care să permită optimizarea deplină a productivității la nivel de fermă. Pentru a atinge acest nivel, România trebuie să se folosească atât de subvențiile și finanțările europene din cadrul Politicii Agricole Comune, cât și să pună în operă politici publice care să permită accelerarea procesului de recompunere a bazei funciare, principalul mijloc de producție al agriculturii noastre”, a declarat dl. Florin Constantin, liderul Grupului de Lucru din cadrul CCIFER.

 “Aceste propuneri au ca scop facilitarea și încurajarea investițiilor și promovarea unei agriculturi durabile și moderne, în acord cu poziția Comisiei Europene care va propune, începând cu 2014, un nou parteneriat pentru agricultură, răspunzând astfel provocărilor legate de siguranța alimentară, utilizarea durabilă a resurselor naturale și ale creșterii economice” a declarat dl.Bruno Roche, Președintele CCIFER.

 “Confruntată cu numeroasele provocări cărora agricultura europeană va trebui să le facă faţă în următoarele decade – în special pe plan alimentar şi de mediu – miza României rezidă în apariţia unei economii rurale viabile şi a unei amenajări teritoriale coerente. Pentru acest lucru, potenţialul pe care îl are agricultura română va trebui pe deplin mobilizat şi valorificat pe viitor” a mai declarat dl. Philippe Gustin, Ambasadorul Franței în România.
Pentru mai multe detalii,  vă așteptăm la standul CCIFER, din pavilionul francez de la expoziția Indagra în perioada 30-31 octombrie 2013. Persoana de contact : Irina Toboșaru. irina.tobosaru@ccifer.ro  Telefon: 0754.077.675


Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER) reuneşte aproape 400 de companii aderente, care activează în sectoare variate şi în care acestea se poziționează adesea în poziţii de lider. CCIFER are ca misiune dezvoltarea relaţiilor franco-române şi propune o gamă completă de servicii de dezvoltare a afacerilor în România. Grupul de lucru Agricultura din cadrul CCIFER are drept obiective dezvoltarea unui dialog între organisme publice şi private, transmiterea de informaţii de actualitate şi dezvoltarea de sinergii între actorii din sectorul agroalimentar.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/