Ghid de crestere

vineri, 2 martie 2012

INFORMARE DE PRESĂ


În calitate de stat membru, România aplică prevederile legislaţiei comunitare în domeniul protecţiei găinilor ouătoare. Conform prevederilor art. 5 al Dir.Cons. 1999/74/CE, începând cu data de 1.01.2012, sistemul de cuşti neîmbunătăţite nu se mai poate utiliza.
      De la începutul anului 2012, ANSVSA a luat toate măsurile necesare prin intermediul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, dintre care enumerăm: retragerea în vederea anularii a autorizaţiilor sanitare veterinare ale exploataţiilor care utilizează cuşti neîmbunătăţite, interzicerea comercializării ouălor ce provin de la găinile cazate în cuştile neîmbunătăţite, solicitarea graficului de depopulare, în acesta fiind precizată şi destinaţia păsărilor.
      În perioada de iarnă, de obicei, România importa un procent de ouă consum pentru acoperirea necesarului de pe piaţa internă de aproximativ 15-20 % din alte state membre ale Uniunii Europene.
      Producţia naţională de ouă de consum asigură peste 95 % din cerinţele pieţei interne. Preţul de producător, fără TVA, înregistrat în perioada 20-26 februarie este de cca. 0,35 bani/buc. la categoria M şi L.
      Creşterea preţurilor de piaţă din ultima perioadă nu este rezultatul lipsei producţiei de ouă, ca urmare a schimbării sistemului de creştere şi nici a creşterii preţurilor de producător.
Sursa  Comunicat
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
SERVICIUL DE PRESĂ ŞI RELAŢII PUBLICE
02 martie 2012


Trimiteți un comentariu