Treceți la conținutul principal

INFORMARE DE PRESĂ


În calitate de stat membru, România aplică prevederile legislaţiei comunitare în domeniul protecţiei găinilor ouătoare. Conform prevederilor art. 5 al Dir.Cons. 1999/74/CE, începând cu data de 1.01.2012, sistemul de cuşti neîmbunătăţite nu se mai poate utiliza.
      De la începutul anului 2012, ANSVSA a luat toate măsurile necesare prin intermediul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, dintre care enumerăm: retragerea în vederea anularii a autorizaţiilor sanitare veterinare ale exploataţiilor care utilizează cuşti neîmbunătăţite, interzicerea comercializării ouălor ce provin de la găinile cazate în cuştile neîmbunătăţite, solicitarea graficului de depopulare, în acesta fiind precizată şi destinaţia păsărilor.
      În perioada de iarnă, de obicei, România importa un procent de ouă consum pentru acoperirea necesarului de pe piaţa internă de aproximativ 15-20 % din alte state membre ale Uniunii Europene.
      Producţia naţională de ouă de consum asigură peste 95 % din cerinţele pieţei interne. Preţul de producător, fără TVA, înregistrat în perioada 20-26 februarie este de cca. 0,35 bani/buc. la categoria M şi L.
      Creşterea preţurilor de piaţă din ultima perioadă nu este rezultatul lipsei producţiei de ouă, ca urmare a schimbării sistemului de creştere şi nici a creşterii preţurilor de producător.
Sursa  Comunicat
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
SERVICIUL DE PRESĂ ŞI RELAŢII PUBLICE
02 martie 2012


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

“Expoziţia Regională de Bubaline” va avea loc în data de 21 mai 2009, în localitatea Românaşi, judeţul Sălaj.

SC Global Distribution Group SRL, organizatorul manifestării împreună cu partenerii: Asociaţia Crescătorilor de bovine din Sălaj şi Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania au anunţat următorul program al expoziţiei: - 10.00 - 10.30 Deschidere eveniment; - Prezentare standuri; - 10.30 – 12.30 Bonitarea si premierea animalelor; - 12.30 - 14.30 Simpozion - Actualitate si perspective in cresterea bubalinelor in Romania; - Lansarea pliantului: “Calendarul reproductiei la bubaline”; Participă crescători de bivoli din judeţele: Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş; Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “Implementarea sistemului de exploatare de tip Euro-ferma pentru lapte si carne la specia bubaline - modernizarea sistemelor de crestere, nutritie si reproductie, obtinerea si promovarea produselor traditionale si de nisa din lapte si carne de bubaline ”, cofinanţat de Banca Mondiala si MADR.

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/