Treceți la conținutul principal

Revista Ferma, 10 ani de existenta - Mesaje Colaboratori

Mesaje colaboratori actuali
Descriere imagine:
Aniversare Ferma 10 ani
Colectivul de specialisti si colaboratori actuali ai revistei Ferma
Fara contributia unor oameni de inalta valoare profesionala si morala, revista Ferma ar fi lipsita decontinut... De 10 ani, colectivul de specialisti, format din profesori universitari, cercetatori, agronomi,crescatori impatimiti, cultivatori de pamant romanesc, avocati, medici veterinari, producatori deinputuri pentru agricultura, asigura, prin materialele publicate, transpunerea in productia agricola a rezultatelor cercetarii stiintifice, a tehnologiilor moderne si performante, atat de necesare dezvoltarii unei agriculturi conforme si durabile...

Consiliul consultativ FERMA
Prof.dr. Nicolae Dragomir (membru fondator revista Ferma)
Revista Ferma a aparut intr-un moment in care informatia profesionala din domeniul practicii agricole la nivelul producatorilor si fermierilor agricoli era aproape inexistenta. Astazi, dupa 10 ani de la aparitie, a devenit una dintre sursele principale de informare si de educare profesionala in agricultura, cunoscuta si apreciata la toate nivelele de activitate ale breslei agronomice.
Prof.dr. Ioan Vintila(membru fondator revista Ferma)
In cei 10 ani de activitate, revista Ferma a devenit o scoala de educatie profesionala pentru fermieri, ani in care au invatat ca agricultura nu este un hobby, ci o afacere care nu poate deveni rentabila decat daca activitatea este pusa pe baze ingineresti, invatate din stiinta universala.
Prof.dr. Dan Drinceanu(membru fondator revista Ferma)
La 10 ani... "in piata" au fost si sunt inca multe ziare si reviste de profil agricol, dar nici una nu a
inregistrat impactul revistei Ferma. M-am intrebat de ce? Si mi-am explicat: prin faptul ca Ferma este o stare de spirit data de cei care o scriu si de "alesii" care o citesc, care impreuna confera utilitate agriculturii romanesti.
Prof.dr. Mihai Decun
La revista Ferma am gasit un colectiv redactional de o exceptionala valoare, bine pregatit profesional si pasionat, astfel incat, dupa ce m-am integrat, mi-a fost imposibil sa renunt la colaborare, in ciuda timpului tot mai limitat pe care il am la dispozitie. De aici deriva succesul deosebit al revistei si aprecierea unanima a cititorilor.
Prof.dr. Cornelia Vintila
Prin articolele difuzate timp de 10 ani, revista Ferma a venit intotdeauna in sprijinul fermierilor, fiind un indrumator modern si actual spre o agricultura mai performanta. Colaborarea cu revista Ferma a constituit, pentru mine, un prilej bun de a-l convinge pe fermierul roman ca si el este in stare sa produca lapte de calitate la standarde europene.
Prof.dr. Marian Bura
In cei 10 ani, Ferma a parcurs un drum anevoios, de la bune intentii, pana la profesionalizare.
Conectata la realitatile unei agriculturi aflate intr-un prelungit proces de organizare, revista a informat, cu profesionalism, asupra politicilor agricole si a adus in prim plan tehnologii performante de crestere a animalelor si de cultura a plantelor, castigand astfel increderea cititorilor ei.
Prof.dr. Ioan Padeanu
Revista Ferma este o publicatie agricola de informare, de opinii si de atitudine neangajata politic sau in slujba unor grupuri de interese. In paginile ei se promoveaza, prin excelenta, munca bine facuta de agricultori, problemele lor, tehnologiile noi, actele normative si reclamele comerciale. Toate acestea au avut un impact favorabil asupra agricultorilor romani.
Prof.dr. Ioan Borcean
In ansamblul publicatiilor de profil care se adreseaza tuturor celor care trudesc in agricultura, Ferma este una dintre cele mai bune reviste, avand un caracter practic profund si un caracter informative frumos redat, acoperind toate ramurile din agricultura.
Prof.dr. Teodor Marusca
Din trairile vietii de fiu de taran, fermier gostat, cercetator stiintific pasunist si profesor universitar asociat, inca de la inceputuri am simtit aproape de suflet revista Ferma si pe initiatorii ei, motiv pentru care am daruit la randu-mi cat am putut si cat m-am priceput. A meritat, merita si EA, Ferma, va merita si in viitor toata atentia, profesionalismul si dragostea noastra.
Dr.doc. Paul Mihail Varga
Amintirile mele despre colaborarea cu revista Ferma nu sunt foarte numeroase, dar calitatea lor este deosebita! Timp de zece ani, revista Ferma s-a dovedit prietenul devotat al agricultorilor. Urez Fermei sa nu-si piarda entuziasmul, pentru a reusi in continuare sa nu faca nici un fel de concesii de la cinste si devotament fata de agricultori si fata de agricultura.
Prof.dr. Alin Dobrei
Revista Ferma reprezinta pentru mine cel mai bun mijloc de informare in domeniul agriculturii,
precum si o punte de legatura intre cercetare - invatamant si practica agricola.
Prof.dr. Lavinia Stef
Odata cu â€oenasterea― revistei, am avut sansa de a impartasi cunostintele mele nu doar studentilor mei, ci si fermierilor, pentru care fiecare articol inseamna un spor de cunoastere, de productie si de eficienta. Odata cu ei am crescut si eu, fiecare articol presupunand o documentare riguroasa si multa atentie in elaborare.
Conf.dr. Viorel Herman
Revista Ferma este o punte de legatura intre mine, ca si profesionist, si fermierii care au nevoie de informatiile si de cunostintele potrivite pentru a rezolva problemele de sanatate care ar putea sa intervina in efectivul de animale din ferma.
Dr.ing. Traian Salajeanu
Am onoarea sa fac parte din Consiliul Consultativ al revistei Ferma inca de la editia cu numarul 6. Colaborarea cu Ferma mi-a dat posibilitatea sa iau contact cu personalitatile lumii agricole si sa fiu prezent la cele mai insemnate evenimente de profil din tara si din strainatate. Doresc ca acest pionier al publicatiilor post-revolutionare sa ramana si sa dezvolte pentru mult timp cultura agricola.
Dr.ing. Ioan Ladosi
O revista pentru mintea si sufletul fermierului! Ferma reuseste, inca de la aparitie, sa acopere intr-o mare masura si de o maniera profesionista, un vid informational cu care au fost pedepsiti, intr-un mod total nemeritat, fermierii romani. Prin abordarea clara si concisa a problemelor cu care acestia se confrunta, revista Ferma propune solutii simple, pertinente si ancorate in realitate.
Conf.dr. Ludovic Cziszter
Pentru mine revista Ferma reprezinta, in primul rand, legatura cu productia si cu fermierii din domeniul cresterii taurinelor, legatura fara de care ma simt "izolat" in mediul academic si fara de care meseria mea nu-si gaseste finalitatea. Ferma inseamna si oportunitatea de studiu aprofundat a unor problem punctuale si actuale din tehnologia cresterii taurinelor.
Conf.dr. Sorin Bungescu
Colaborarea cu revista Ferma reprezinta pentru mine o experienta fantastica, pe parcursul careia am cunoscut multi oameni simpli, care iubesc pamantul si stiu sa si-l faca prieten, oameni cu mare drag de animale, care au ferme prospere si care au inteles ca o agricultura performanta nu se poate face fara utilaje moderne, automatizate, computerizate si fara tehnologii de varf.
Sef lucr.dr. Ioan Hutu
Daca vom conveni ca extensia universitara este puntea de legatura intre ceea ce societatea doreste de la fermier si ceea ce fermierul doreste de la societate, atunci revista Ferma devine, pentru extensia universitara, mijlocul de comunicare, de transmitere a rezultatelor cercetarii. Pentru mine, revista Ferma este un mediul care oglindeste realitatile fermei romanesti.
Sef lucr.dr. Tiberiu Polen
Revista Ferma a implinit zece ani de activitate, iar pentru mine acest lucru inseamna zece ani de
colaborare, prin contributia la realizarea rublicilor pe tema cresterii porcinelor, dar si a prepelitelor. Revista este placuta la lectura, are o tematica variata, dovedindu-si utilitatea, mai ales prin cautarea permanenta si prin surpinderea si redarea elementului de noutate.
Sef lucr.dr. Sorin Octavian Voia
Cresterea caprelor a fost si este inca un segment deficitar al zootehniei din tara noastra. In ultimii ani, tot mai multi crescatori cauta informatii despre acest sector, iar cel mai facil mod de a le transmite este publicarea lor intr-o revista profesionista. Ferma este de departe cea mai buna publicatie de profil, asigurand o stransa legatura intre specialisti si fermieri.
Drd.ing. Leonard Stafie
Revista Ferma este un proiect ambitios care a reusit, iar cei 10 ani de existenta confirma acest lucru. Reusita se datoreaza in primul raand cititorilor nostri, care ne-au incurajat sa fim mai buni si sa scriem mai bine. Este o onoare pentru mine sa ma numar printre "furnizorii" de informatie si tehnologii agricole ai revistei Ferma.
Specialisti-Colaboratori FERMA
Dr.ing. Antonia Ivascu
Revista Ferma, prin specificul si formatul ei, mi-a dat posibilitatea sa prezint unui public larg
cunostintele mele profesionale in domeniul pomiculturii. Variata, interesanta pentru toti agricultorii, de la zootehnisti si horticultori, pana la apicultori si piscicultori, revista este citita cu placere. Mult success revistei Ferma si sa apara inca 100 de ani!
Dr.ing. Vasile Pop-Silaghi
Zece ani si nota 10! La multi ani, revista Ferma! Esti frumoasa si desteapta! Sunt sigur ca maturitatea de care dai dovada asa devreme nu ti-a furat placerea copilariei si in articolele tale se mai strecoara mici ghidusii prin care, sincer si putin "obraznic―, te iei de mai marii stapani ai focusului tau si-i pui la punct din doua vorbe. Scriu cu drag in paginile tale si ma bucur cand imi oferi, ca cititor, randurile mele, pe care le regaresc mai incarcate de responsabilitate si de sens, mai intelepte, pentru ca tu ne faci pe toti mai intelepti si mai puternici. Nu sunt doar vorbe... cand sunt cu tine imi iubesc mai mult semenii si tara.
Dr.ing. Nelu Orlaie
Pana in urma cu trei ani citeam revista Ferma doar sporadic. Ne-am intalnit cu membrii colectivului de redactie la multe manifestari agricole, in timpul carora, mereu cu pasiune, acestia adunau informatii utile pe care le ofereau, apoi, fermierilor. Am inceput sa publicam, la sugestia lor, articole privind tehnologia de cultura a capsunului, iar materialele au avut un impact de neimaginat.
Dr.ing. Radu Muscalu
Ma bucura faptul ca revista Ferma aloca un spatiu considerabil in fiecare numar domeniului
acvaculturii, aceasta ramura a agriculturii aflata in plin proces de relansare in tara noastra. De cand am inceput colaborarea cu revista Ferma, ma pot lauda in primul rand cu un numar tot mai mare de clienti, dar si cu satisfactia de a-i putea ajuta cu sfaturi pe cei ce doresc sa se informeze.
Dr.Ing. Cristian Anton Bulbuc
Va felicit din tot sufletul pentru profesionalismul de inalta clasa si daruirea cu care realizati aceasta structura de informare, denumita Ferma, fara de care, parafrazandu-l pe Jay W. Forrester, pot spune ca informatiile din domeniul agricol ar fi ramas un amalgam de fragmente, iar cunostintele, o simpla colectie de observatii, experiente si incidente contradictorii. La Multi Ani!
Dr.ing. Gabriel Hodut
Colectivul redactional de o inalta tinuta profesionala face ca aceasta revista sa fie o calauza priceputa pentru taranul roman, care intelege ca a fi taran nu este acelasi lucru cu a fi agricultor. Numai un taran agricultor poate fi "falos in toalele lui", caci numai un agricultor poate trai bine. Iar revista Ferma contribuie substantial la progresul agriculturii romanesti.
Conf.dr. Teodor Vintila
Revista Ferma ofera cele mai complete informatii din domeniul agro-zootehnic, tehnologii agricole, reportaje, interviuri, opinii si legislatie agricola. De fapt, intregul sistem informational Ferma este conectat la noutatile din agricultura, iar orice cititor constant al revistei poate deveni un foarte bun profesionist in agricultura, lecturand articolele scrise de specialisti in domeniu.
Dr.med. Cristi Ciobanas
Colaborarea mea cu revista Ferma a reprezentat un privilegiu, deoarece aici am descoperit bucuria de a scrie si implicit de a impartasi celorlalti din experienta personala. Ii urez si-i doresc acestei publicatii sa dainuiasca multe decenii de acum inainte.
Lect.dr. Mircea Selegean
Revista Ferma a sustinut intotdeaua lansarea de noi idei de afaceri, precum si de noi personalitati. Cine ar fi crezut ca prin intermediul revistei voi avea posibilitatea de a incheia parteneriate atat de pretioase pentru domeniul meu de activitate si pentru munca mea?
Ing. Iacob Craciun
Colaborarea cu revista Ferma inseamna pentru mine redescoperirea unui univers creativ trait in
studentie, precum si o sursa de informatii valoroase si competente, viguros ancorata in actualitate. Ma simt onorat si privilegiat pentru ocazia de a ma adresa cu recunostinta si respect, unor semeni pasionati si statornici. Urez revistei Ferma viata lunga si plina de succese!
Avocat Marius Vicentiu Coltuc
Pentru Casa de Avocatura Coltuc, revista Ferma inseamna profesionalism, eficienta si seriozitate.
Ferma

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere

FERMA DE GĂINI OUĂTOARE, de la hobby la afacere Leonard STAFIE, Nicoleta DRAGOMIR Cu ce începe ferma de hobby şi când apare afacerea? Când începem să vorbim despre eficienţă şi cum trebuie să ne investim banii pentru a-i putea amortiza economic? Vă oferim spre exemplificare povestea unei familii nădlăcane şi ferma lor cu găini ouătoare: de la prima găină şi primul ou, la sfaturile tehnologice care le vor transforma pasiunea în afacere. Ce-a fost înainte: OUL sau GĂINA?  Eficienţa economică a unei ferme de găini ouătoare ar răspunde că  preţul oului pe piaţă  şi, bineînţeles,  costul de producţie al oului în fermă . În cazul familiei Kukucska din Nădlac, judeţul Arad, factorul declanşator al investiţiei a fost dorinţa de a face bani. Plecaţi de ceva vreme la lucru în Germania, Gerhard şi Ramona visau la întoarcerea acasă, într-o bună zi... doar că nu găseau şi motivaţia suficient de puternică pentru a lua decizia. „Am venit de sărbători acasă, în iarna lui 2017, m-am dus la tata, mi s-a

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun

GĂINA ÎN SISTEM FREE RANGE a avut încă un an bun Leonard Constantin Stafie Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - notarea cu cifra 1 a oului după sistemul de creştere - a înregistrat în ultimii ani o evoluţie notabilă a efectivelor. Sperăm ca această creştere să se menţină, pentru că acest tip de fermă se pretează foarte bine la orice program de dezvoltare a satului românesc. Pentru a vă reaminti ce înseamnă cifra după sistemul de creştere, facem o trecere scurtă în revistă a celor patru sisteme de creştere a găinilor ouătoare. Regulamentul Consilului (CEE) nr. 1907/90 (cu amendamentele ulterioare) formulează standardele de comercializare a ouălor. Cu respectarea anumitor condiţii, ouăle pot fi marcate astfel: •  numărul 3  pentru “Ouă provenite de la găini crescute în baterii” •  numărul 2  pentru “Ouă provenite de la găini crescute la sol” - creştere la sol pe aşternut permanent fără acces în padocuri •  numărul 1  pentru “Ouă provenite de la găini crescute

Modele de cuibare pentru gaini ouatoare

  sursa: http://www.farmtek.com/